Tennis

Dansker 'vildt overrasket' - skal spille Australian Open med sin gode ven

Muligheden for at komme med til Australian Open overrasker Frederik Løchte Nielsen, der efter eget udsagn har haft et dårligt 2021.

Han havde regnet med at følge de danske spillere i kamp ved Australian Open i januar fra TV-skærmen fra hjemmet i Lyngby.

Men nu er Frederik Løchte Nielsen på vej med fly til Australien efter et godt tilbud fra en god ven og doublespiller, Marcus Daniel fra New Zealand, som har tilbudt ham en rolle som doublemakker til årets første Grand Slam-turnering, Australian Open i Melbourne.

- Det er vildt overraskende for mig, at jeg skal spille med i Australian Open. Jeg er så taknemmelig for at have fået chancen af Daniel, som jeg har kendt i mange år, og han og jeg har altid talt om at spille sammen.

- Og jeg er ekstra glad for tilbuddet fra ham, for jeg havde ikke regnet med at komme til at stå på banen i Melbourne næste år efter en dårlig sæson i 2021, fortæller Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Skal spille med OL-medaljevinder

Den danske doublespiller, som er nummer 95 på ATP´s rangliste, kommer ind i doubleturneringen takket været et afbud fra Daniels makker, Marcelo Demoliner fra Brasilien, som døjer med en knæskade.

Marcus Daniel, som er nummer 51 på ranglisten, stod derfor uden makker og han valgte at give Frederik Løchte Nielsen chancen som makker til Grand Slam turneringen.

Den 32-årige doublespecialist fra New Zealand har vundet fem ATP-titler i karrieren og vandt i år OL-bronze i herredouble med Michael Venus.

- Marcus er en rigtig stærk doublespiller, har let ved at spille med forskellige makkere og så er han en utrolig god kammerat udenfor banen. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille sammen med ham i Melbourne.

- Og jeg vil nyde hvert sekund på og udenfor banen, for det er helt uventet for mig at få lov til at spille endnu en Grand Slam turnering i karrieren, siger den 38-årige danske doublespiller til TV 2 SPORT fra lufthavnen i Qatar, hvor han er på vej til Australien.

Optakt til Australien med Trent Huey som makker

Frederik Løchte Nielsen spiller kun sammen med Marcus Daniel til Australian Open, som begynder den 17. januar. Han håber på at spille optaktsturneringer til Grand Slam-turneringen i Melbourne sammen med Trent Huey fra Filippinerne, hvor de to er med i hovedturneringen i Adelaide i årets første uge.

Det er syvende gang i karrieren, at Frederik Løchte Nielsen skal spille Australian Open, hvor det bedste resultat for den danske Wimbledonmester er tredje runde i 2019, for øvrigt sammen med Daniels nuværende makker, Marcelo Demoliner.

Dermed har Danmark hele tre seniorspillere med i hovedturneringen ved Australian Open, da også Holger Rune og Clara Tauson er med i januar.