Tennis

"En absolut katastrofe", hvis de tre mangler

Nick Kyrgios frygter, at hverken Rafael Nadal, Roger Federer eller Novak Djokovic vil være at finde ved Australian Open.

I dyreverdenen snakker man om "the big five", og i tennisverdenen kan man vist roligt snakke om "the big three".

Sidstnævnte refererer til den trio, der de seneste mange år har domineret i toppen af tennissporten. Medlemmerne er Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic.

De tre stjerner har kæmpet på kryds og tværs om sportens største trofæer, men kigger man frem mod den næste helt store udfordring - Grand Slam-turneringen Australien Open - er det meget muligt, at ingen af de tre vil være stil stede.

Og det ærgrer hjemmebanehåbet Nick Kyrgios.

- Hvis ingen af de tre er her, er det en katastrofe. Det er en absolut katastrofe både for fansene og for de mennesker, der nyder tennissen, siger Nick Kyrgios ifølge Mundo Deportivo.

Han anerkender dog, at det sportsligt ville give flere muligheder til de øvrige spillere, men det er ikke noget, han ser nogen gevinst i på den lange bane.

- Selvfølgelig er det en god chance for nogle af de yngre fyre for at komme derud og kunne gøre en forskel. Men generelt har vi brug for, at de (Nadal, Federer, Djokovic, red.) er en del af sporten, siger han.

Ikke sikkert, at de kommer med

Der er forskellige årsager til de tre mulige afbud.

Roger Federer er fortsat skadet, og han når derfor ikke at blive klar, mens det for Novak Djokovic og Rafael Nadals vedkommende er mere uvist.

Nadal har haft problemer i forberedelsen, fordi han er blevet ramt af coronavirus.

- Jeg har nogle lidt ubehagelige øjeblikke for tiden (på grund af smitten, red.), men jeg håber, at jeg får det bedre lidt efter lidt, skrev han på Twitter den 20. december.

Djokovic har netop meldt afbud til ATP Cup i Sydney, der fungerer som en slags opvarmningsturnering til Australian Open.

Afbuddet har bragt endnu mere tvivl om serberens deltagelse i Grand Slam-turneringen. Deltagelsen kræver nemlig en corona-vaccination, og Djokovic har endnu ikke har fortalt, om han er vaccineret, eller om han regner med at blive det.

Tidligere har han fortalt, at han er imod vaccination.

Novak Djokovic har vundet 20 Grand Slam-titler i sin karriere. En rekord, han deler med netop Roger Federer og Rafael Nadal.

Australian Open spilles fra den 17. til 30. januar 2022.