Tennis

Tauson får hård lodtrækning

Søndag er der trukket lod til den WTA-turnering, Clara Tauson skal spille i Melbourne som optakt til Australian Open.

Spændingen er udløst for Clara Tauson, der tidligt søndag morgen fik sat navn på årets første modstander.

I Melbourne Summer Set 2, der er en optaktsturnering til Australian Open, skal hun møde ukrainske Anhelina Kalinina i første runde.

Hun ligger nummer 52 på ranglisten, hvor Tauson er nummer 44.

Den 24-årige ukrainer vandt 47 kampe i 2021 og snuppede fem turneringstitler sidste år – hovedparten på grus. Turneringen i Melbourne spilles på hardcourt.

- Kalinina har haft masser af fremgang i sidste sæson, hvor hun vandt en del sejre over spillere fra top-100. Hun må være kommet til Melbourne med masser af selvtillid efter en turneringssejr indendørs i Nantes i november, så det er en svær lodtrækning for Clara Tauson. På papiret trak hun den værst tænkelige modstander, fordi Kalinina er den bedste spiller i turneringen, som ikke er blandt de otte seedede spillere, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

Clara Tauson, der er seedet som nummer seks, har været down under de seneste dage, hvor hun har fejret nytår i Melbourne. Det er første gang siden 2019, hvor hun vandt juniorudgaven af Australian Open, at hun skal spille i Australien.

Vinder Clara Tauson sin første kamp, kan hun komme til at møde den tidligere Grand Slam-vinder Samantha Stosur fra Australien, som spiller karrierens sidste singleturneringer i Melbourne. Stosur, der fortsætter doublekarrieren, skal møde en kvalifikationsspiller.

WTA 250-turneringen Melbourne Summer Set 2 afvikles sideløbende med en lignende optaktsturnering, så spillerne kan forblive i en coronaboble inden Australian Open.

I Tausons turnering er verdens nummer 18, Jessica Pegula fra USA, seedet som nummer et. Tauson kan først møde Pegula i eventuel finale.

Hovedturneringens første kampe bliver spiller tirsdag den 4. januar. I skrivende stund er det uvist, om kampen spilles på en tv-bane.