Tennis

Nadal kritiserer Djokovic

Rafael Nadal forstår vreden mod Djokovic, der ifølge spanieren længe har kendt til australske indrejseregler.

Tennisstjernen Novak Djokovic' deltagelse i Australian Open er tvivlsom, efter at verdensetteren er blevet nægtet indrejse i Australien.

Serberen hævder, at han har fået dispensation fra Australiens coronakrav for indrejse, men myndighederne har alligevel nægtet ham indrejsevisum, og sagen skal nu behandles på mandag.

Konkurrenten Rafael Nadal, der har modtaget to vaccinestik, har ikke den store sympati for Djokovic.

- Hvis man er vaccineret, står det klart for mig, at man godt må spille ved Australian Open og alle andre steder, siger Nadal.

- Han har truffet sine egne beslutninger, og det står alle frit for, men så følger der også nogle konsekvenser med.

- På nogle måder har jeg ondt af ham. Men han har kendt til reglerne i mange måneder, og han har taget sin egen beslutning, siger Nadal om serberen, der har vundet de seneste tre udgaver af Australian Open.

Holder vaccinestatus skjul

Spanieren er kendt som vaccinetilhænger, mens Djokovic ikke har ønsket at offentliggøre sin vaccinestatus.

Rafael Nadal mener, at verden har lidt nok under coronapandemien, og at alle bør følge "reglerne". Han forstår udmærket, at flere australiere har ytret deres vrede over Djokovic.

- Mange familier har lidt under pandemien gennem de seneste to år.

- Det er helt normalt, at folk her i Australien bliver meget frustrerede over den her sag, for de har været igennem nogle meget hårde nedlukninger, og mange har ikke kunnet komme hjem, siger Nadal.

Nadal har selv været smittet

Til trods for to vaccinestik blev Nadal i december ramt af coronavirus.

- Jeg var så træt, og så havde jeg feber. Jeg måtte ligge på sengen i et par dage og kunne ikke bevæge mig på grund af feberen, siger han.

Nadal deltager i øjeblikket i en opvarmningsturnering i Melbourne. Torsdag vandt han sin første singlekamp på ATP Touren siden august, da han spillede sig videre fra anden runde.

Australian Open begynder mandag 17. januar og varer to uger.