Tennis

Tauson hædret for tredje år i træk

Clara Tauson er meget glad og stolt over sin pris, der kommer efter et stort 2021.

I sit sidste teenageår kan Clara Tauson juble over den tredje kåring som årets tennisspiller.

Tauson er dermed udpeget som den bedste i både 2019, 2020 og 2021, skriver Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse.

Inden da blev Caroline Wozniacki tildelt prisen seks år i træk.

- Jeg er naturligvis meget glad og stolt over at være modtager af prisen som årets tennisspiller 2021, udtaler Clara Tauson, der tidligere på dagen spillede sig i kvartfinalen i WTA-turneringen Melbourne Summer Set 2.

Clara Tauson rangerer som nummer 44 i verden. Dermed er hun Danmarks bedst placerede spiller. De øvrige nominerede til prisen som årets tennisspiller var Holger Rune og Davis Cup-holdet.

Tre finaler i 2021

Ud over at være den bedste placerede dansker var Tauson også den eneste, der vandt en turnering på øverste niveau i 2021.

Det skete både i marts og september, og i oktober stod hun i sin tredje finale på WTA Touren.

- Clara Tausons resultater i 2021 – ikke mindst de to WTA 250-titler i Lyon og Luxembourg – taler for sig selv. Det er bemærkelsesværdigt, at hun i så ung en alder allerede har banket sig ind i top-50. Men for mig er det mest imponerende ved Clara, at hun hele tiden bliver ved med at udvikle sit spil, siger Henrik Thorsøe Pedersen, der er formand i Dansk Tennis Forbund.

Tauson indledte 2021 som nummer 152 på verdensranglisten. Ved årsskiftet lå hun nummer 44, og med sin placering i top-100 er hun sikret deltagelse i Grand Slam-turneringerne.

De nominerede til årets tennisspiller udvælges af Dansk Tennis Forbund. Derefter finder en jury af danske sportsjournalister vinderen i en afstemning.

Tausons WTA-titler

 1. 2021

  1. Sejr i Lyon

   Clara Tauson vandt karrierens første WTA-trofæ i den franske by Lyon. Det skete med en sejr i to sæt, 6-4, 6-1, over Viktorija Golubic fra Schweiz.

   Turneringen Lyon Open var en WTA 250-turnering.

  2. Sejr i Luxembourg

   Tausons anden WTA-triumf kom et halvt år efter den første. I finalen i Luxembourg var danskeren stærkere end den tidligere French Open-vinder Jelena Ostapenko og vandt i tre sæt med cifrene 6-3, 4-6, 6-4.

   Turneringen Luxembourg Open var en WTA 250-turnering.