Tauson imponerer: - Det er sjældent, man ser det holde

Clara Tauson brugte blot 51 minutter på at besejre kinesiske Zhu Lin 6-0, 6-1.

Og de 51 minutter er den korteste kamp, Clara Tauson nogensinde har spillet på en WTA Touren.

Kinesiske Zhu Lin, der er nummer 114 på verdensranglisten, fik ikke et ben til jorden i anden runde af Melbourne Summer Set 2, der ligger som optakt til Grand Slam-turneringen Australian Open i midten af januar.

Danskeren, der er nummer 44 i verden, spillede en noget nær perfekt kamp, mener tennisekspert Tine Scheuer-Larsen.

- Det var en fuldstændig klinisk sejr med fuldt fokus hele vejen igennem. Hold da op, hvor hun ramte den. Det er sjældent, man ser det holde en hel kamp igennem. Det er en fantastisk start på året, Clara har fået. Der er ikke en finger at sætte på noget, sagde Scheuer-Larsen lige efter kampen, som hun kommenterede.

"En stor fornøjelse at se"

Kort efter uddybede eksperten:

- Jeg sidder næsten og smiler endnu, for det var virkelig en Clara Tauson i topform og hopla.

- Hun var meget fokuseret og havde den helt rigtige attitude. Hun pulveriserede nærmest Zhu Lin, som er en rigtig god spiller. Det var en stor fornøjelse at se Clara.

Kan vinde turneringen

Nogle timer efter sejren fik Tauson endnu mere at glæde sig over, da hun blev kåret som årets tennisspiller i Danmark i 2021.

Derfor kan hun se frem til fredagens kvartfinale med masser af selvtillid. Her Clara Tauson igen klar favorit, når hun møder hviderussiske Aliaksandra Sasnovich, der er nummer 107 på verdensranglisten.

- Hun er også en dygtig spiller, men kan Clara blive ved med at spille på den måde – hun servede fantastisk, var meget skarp på returneringerne og har bare attituden – tror jeg også, hun slår igennem Sasnovich, siger Tine Scheuer-Larsen.

Turneringen er en af flere optakter til årets første Grand Slam-turnering, der begynder den 17. januar.

Clara Tauson er den næsthøjest seedede spiller af dem, der fortsat er med i turneringen, og eksperten tror på turneringssejr.

- Det er overhovedet ikke umuligt. Der er stadig rigtig gode spillere med, men hun har et utroligt træf på bolden. Der er ikke nogen af dem, hun ikke kan besejre.