Tennis

Tjekke i samme karantænehotel som Djokovic

Renata Voracova har i denne uge deltaget i en turnering i Melbourne, men nu er hun sendt på karantænehotel.

Opdateret med udmelding fra Tjekkiets udenrigsministerium.

Den tjekkiske tennisspiller Renata Voracova har fået spoleret sin plan om at deltage i Australian Open.

Det australske medie ABC News beretter, at den 38-årige tjekke har fået inddraget sit visum, da hun ikke lever op til Australiens coronaregler for indrejsende.

Voracova opholder sig nu på samme karantænehotel som den største stjerne på herresiden, Novak Djokovic, der tidligere på ugen blev nægtet indrejse.

Den tjekkiske tennisspiller blev i første omgang lukket ind i Australien, og hun har i denne uge deltaget i en opvarmningsturnering i Melbourne.

ABC News fortæller, at Voracova formentlig allerede ankom til Australien i december og slap igennem grænsekontrollen i lufthavnen.

Da hun for nylig har været smittet med coronavirus og efterfølgende er blevet raskmeldt, fik hun ifølge ABC News en godkendelse til at rejse ind i landet af Australiens Tennisforbund.

Torsdag blev hun dog hentet af det australske grænsepoliti og placeret på et hotel med en besked om, at hun snart skal forlade Australien.

Protesterer via ambassaden

Det tjekkiske udenrigsministerium har været i kontakt med de australske myndigheder og meddeler samtidig, at Voracova har besluttet sig for at rejse ud af landet før Australian Open.

- Vi kan bekræfte, at den tjekkiske tennisspiller Renata Voracova befinder sig på samme karantænehotel som Djokovic og flere andre spillere.

- Vi har afleveret en protest gennem vores ambassade i Canberra og bedt om en forklaring. Men Renata Voracova har besluttet at droppe turneringen på grund af begrænsede træningsmuligheder, og hun forlader Australien, meddeler Tjekkiets udenrigsministerium ifølge ABC News.

Novak Djokovic, der har vundet Australian Open de seneste tre år, skal have sin sag for en dommer på mandag.