Tauson melder afbud til sidste test før Australian Open

Clara Tauson døjer med en skade i låret og har meldt afbud til opvarmningsturneringen i Adelaide forud for årets første Grand Slam.

Der er vendt op og ned på Clara Tausons forberedelser til årets første store mål down under.

En skade i inderlåret tvang fredag det 19-årige tennistalent til at trække sig fra sin kvartfinalekamp i turneringen ved WTA-turneringen i Melbourne.

Nu fremgår det af den officielle turneringsoversigt, at danskeren altså ikke stiller op ved opvarmningsturneringen i Adelaide, der løber fra den 10. til 15. januar.

En turnering, som Tauson i første omgang var tilmeldt. Clara Tausons far bekræfter over for TV 2 SPORT, at det skyldes en skade.

- På grund af den ærgerlige skade, som opstod i kampen mod Sasnovich, spiller hun ikke i næste uge i Adelaide, hvilket ellers var planen. Det var ikke realistisk at blive klar.

- Hun bliver i Melbourne og vil med restitution og behandling arbejde på at blive klar igen hurtigst muligt, lyder det fra Søren Tauson, der ikke er i Australien i øjeblikket.

- Det er enormt ærgerligt for Clara Tauson, at hendes optakt til Australian Open bliver præget af den her skade. Spillemæssigt fik hun en rigtig god start på året i Melbourne, så det er selvfølgelig bekymrende, at hun måtte trække sig fra fredagens kvartfinale og derefter melder fra til turneringen i næste uge, siger TV 2 SPORTS tennisredaktør, Henrik Jensen.

Clara Tauson er ikke den eneste, der står noteret som withdrawals hos Darts Rankings. Også Camila Giorgi og Yulia Putintseva har trukket sig fra WTA 250-turneringen i Adelaide i næste uge.

Har forhåbentligt trukket sig i tide

Clara Tausons debut i Australian Open er årets første altoverskyggende mål, og derfor håber TV 2 SPORTs tennisekspert, Tine Scheuer-Larsen, at hun har trukket sig i tide fra fredagens opgør.

- De har sikkert nået at snakke lidt om, at hun skal stoppe, hvis det gør for ondt, for det er skidt, hvis det forværres, siger eksperten.

Efter første sæt af fredagens kvartfinale fik hun behandling, og efter at have taget sig til sit lår flere gange under kampen, valgt hun at trække sig.

Australian Open begynder den 17. januar.