Tennis

Verdensetter viser skræmmende styrke

Australieren Ashleigh Barty satte kronen på en stor uge i Adelaide ved at slå Elena Rybakina i finalen.

Verdens aktuelt bedste kvindelige tennisspiller, Ashleigh Barty, virker i den grad klar til at præstere stort ved årets første grand slam-turnering, Australian Open, der begynder næste mandag.

Tidligt søndag dansk tid triumferede australieren i WTA-turneringen i Adelaide, der fungerer som opvarmning til den kommende store turnering i Melbourne.

I finalen sejrede Barty overbevisende med cifrene 6-3, 6-2 over Elena Rybakina fra Kasakhstan, der rangerer som nummer 14 på verdensranglisten. Barty skulle bare bruge 65 minutter på at vinde.

Barty har vist stor styrke igennem hele turneringen og slået kompetent modstand undervejs.

På vejen til finalen slog hun Coco Gauff (verdens nummer 22), Sofia Kenin (12) samt Iga Swiatek (9). Kun den 17-årige Gauff formåede at tage sæt fra Barty, der før turneringen ikke havde været i kamp siden US Open i sensommeren.

I søndagens finale fulgte Rybakina med til stillingen 3-3 i første sæt, men derfra var der klasseforskel. Barty vandt de næste syv partier, og så var der ikke meget mere at rafle om.

Den 25-årige Barty har vundet French Open og Wimbledon, men hendes bedste resultat i Australian Open er semifinalepladsen fra 2020.