Tennis

Verdens nummer to var så ringe, at hun måtte ty til underhåndsserv

Dobbeltfejl på dobbeltfejl på dobbeltfejl… Dette felt er ikke stort nok til at omtale alle Aryna Sabalenkas dobbeltfejl i Adelaide.

Det er tennissportens natur, at der skal være en vinder og en taber. Men det er ikke meningen, at man skal tabe til sig selv, som Aryna Sabalenka nu har gjort for anden uge i træk.

Verdens nummer to lavede svimlende 21 (!) dobbeltfejl, da hun mødte svenske Rebecca Petersson i Adelaide. Sabalenka servede så elendigt, at det intet havde med tennis at gøre.

Heller ikke da hun både i andet og tredje sæt forsøgte at underhåndsserve sig gennem opgøret, mens hun kæmpede med både serveproblemer og tårer.

- Det er hårdt at se, at hun står i tårer på banen. Jeg er oprigtigt bekymret for Sabalenka, sagde den australske tennislegende Jelena Dokic ifølge Give me sport, da hun kommenterede kampen for Nine.

Og eksperten var ikke den eneste, der var bekymret.

- Er du okay? spurgte kampens dommer på et tidspunkt.

Det er et teknisk problem, svarede Sabalenka:

- Jeg kan ikke serve bedre.

Kampen endte 5-7, 6-1, 7-5 til Rebecca Petersson, der ligger nummer 93 på ranglisten. Det er hendes første sejr over en spiller fra top-5, og det er, hvad det er for Sabalenka.

Hendes problem er nemlig større end et enkelt nederlag og serveproblemer så store, at hun måtte serve som en nybegynder uden boldkontrol. I den første af de to turneringer i Adelaide lavede Sabalenka 18 dobbeltfejl og tabte 7-6 (8-6), 6-1 til Kaja Juvan – nummer 86 i verden.

Således har Sabalenka været i så store problemer under optakten til årets første Grand Slam-turnering, at hun næsten kun kan gøre det bedre, når Australian Open begynder den 17. januar.