Tennis

Absurde scener under kamp: - Jeg tester positiv inden for to dage

Den australske tennisspiller Bernard Tomic er gået i isolation, efter han på banen meddelte dommeren, at han formentlig har coronavirus.

Med sagen om Novak Djokovics indrejseproblemer som den helt store historie har optakten til Grand Slam-turneringen Australian Open været hårdt præget af corona.

Og som om dét ikke var nok, udspillede der sig tirsdag nye absurde scener med virussen i centrum.

Det skete, da hjemmebanespilleren Bernard Tomic midt under sin kvalifikationskamp til turneringen pludselig hev fat i dommeren med en noget usædvanlig besked.

- Jeg vil helt sikkert teste positiv i løbet af de næste to dage. Det siger jeg dig. Det siger jeg dig.

- Jeg giver dig en middag, hvis jeg ikke tester positiv om tre dage. Ellers giver du mig en middag, lød det fra den 29-årige australier ifølge The Sydney Morning Herald.

Hård kritik af testreglerne

Meldingen kom, da Tomic var bagud 2-1 i andet sæt mod russiske Roman Safiullin. Australieren følte sig skidt tilpas, hvorfor han altså forventede snart at teste positiv.

Jeg føler mig virkelig syg

Bernard Tomic efter kampen

Kort efter fortsatte Tomic sin besked til dommeren med en heftig kritik af testreglerne op til kvalifikationsturneringen til Australian Open.

Her satte han spørgsmålstegn ved, hvorfor spillerne kunne få lov at gå på banen med en hurtigtest på værelset i stedet for en PCR-test. Kritikken sluttede med et "come on"-udråb.

Er nu isoleret

Efter kampen, som Tomic tabte i to sæt efter kun en times spil, fortalte han på sin Instagram-story, at han langt fra havde fået det bedre.

- Jeg føler mig virkelig syg og er tilbage på mit hotelværelse nu. Jeg har lige talt med lægerne, og de har bedt mig om at isolere mig. De kunne ikke behandle mig, da de vil undgå nærkontakt, skrev han ifølge den australske avis.

Bernard Tomic er nummer 257 på verdensranglisten. Med nederlaget tirsdag missede den tidligere verdens nummer 17 chancen for deltagelse ved Australian Open, der begynder den 17. januar.