Tennis

Kom med kontroversiel forudsigelse under kamp - nu har han fået ret

Den australske tennisspiller Bernard Tomic er testet positiv for coronavirus efter sit kontroversielle optrin under en kvalifikationskamp tirsdag.

- Jeg vil helt sikkert teste positiv i løbet af de næste to dage. Det siger jeg dig.

Sådan lød det fra tennisspilleren Bernard Tomic under en kvalifikationskamp til Australian Open, der spilles i Tomics hjemland.

Meldingen kom i forbindelse med en pause i kampen. Her fortalte han kampens dommer, at han havde det dårligt, og at han var så sikker på at have corona, at han ville vædde en middag med dommeren.

Den del blev der ikke svaret på, men hvis der var blevet takket ja til væddemålet, var det i hvert fald endt med en middag på dommerens regning.

Tomic er nemlig efterfølgende blevet testet positiv for covid-19, skriver den australske avis The Age, hvori Tomic også fortæller om sin tilstand.

- Jeg føler mig stadig ret syg. Jeg har det dårligere mentalt end fysisk, fordi jeg virkelig var motiveret til at gøre comeback og vise det australske folk, at jeg kan være den tennisspiller, de forventer, jeg skal være.

- Jeg er skuffet over, at den her virus stoppede mig fra at gøre det, siger han.

Hård kritik af testreglerne

Under det kontroversielle optrin i tirsdagens kamp kom han samtidig med en skarp kritik af testreglerne ved turneringen.

Her satte han spørgsmålstegn ved, hvorfor spillerne kunne få lov at gå på banen med en hurtigtest på værelset i stedet for en PCR-test.

Kritikken sluttede med et opgivende "come on"-udråb.

Bernard Tomic er nummer 257 på verdensranglisten. Med nederlaget tirsdag missede den tidligere verdens nummer 17 chancen for deltagelse ved Australian Open, der begynder den 17. januar.