Tennis

- Jeg kunne slet ikke bevæge mig, siger Holger Rune

Holger Rune følte sig bedre end sydkoreaner i første runde af Australian Open, men tabte efter krampeproblem.

Det danske tennistalent Holger Rune havde store problemer med kramper i benene, da han natten til mandag dansk til blev sendt ud i første runde af Australian Open mod Kwon Soonwoo.

Det siger den tydeligt skuffede dansker på et pressemøde efter kampen, som sydkoreaneren vandt med cifrene 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

- Det var en god kamp indtil begyndelsen af fjerde sæt, hvor jeg godt kunne mærke, at mine ben begyndte at spænde lidt op.

- Da jeg kom foran 2-0 (i sættet, red.) begyndte jeg at spænde fuldstændigt unødvendigt i benene, og jeg kunne slet ikke bevæge mig.

Den 18-årige dansker fortæller, at han i løbet af femte sæt begyndte at kunne bevæge sig som normalt efter at have fået noget væske og behandling, men at han alligevel følte sig hæmmet.

- Jeg var bange for at bevæge mig, fordi jeg vidste ikke, om kramperne ville vende tilbage.

Derfor måtte Holger Rune til sidst give fortabt efter godt tre timers tennis og en fantastisk fight mod Kwon Soonwoo.

Nederlaget ærgrer danskeren, der undervejs ellers længe lignede en vinder og den bedste mand på banen.

- Jeg synes, jeg spillede godt og frit, og at jeg var bedre end ham. Hvis jeg havde været fuldt fysisk klar, så havde jeg vundet. Sådan er det, siger Holger Rune efter opgøret.

Kampen mod sydkoreaneren var Holger Runes første som senior ved Australian Open. Tennistalentet fik sidste år sin grand slam-debut ved US Open, hvor han også døjede med kramper i første runde mod Novak Djokovic.