Tennis

Slem skade ødelagde kampen - nu får Tauson chancen igen

19-årige Clara Tauson møder i tredje runde af Australian Open Danielle Collins på den største scene.

Tennistalentet Clara Tauson kan ikke huske det helt store fra sit hidtil eneste møde med Danielle Collins.

Det siger den 19-årige dansker forud for sin kamp mod den 27.-seedede amerikaner i tredje runde af Australian Open.

Kampen spilles lørdag klokken 01.00 dansk tid på den største af Australian Open-anlæggets baner, Rod Laver Arena.

Tauson og Collins mødtes i 2020 på grus i anden runde af French Open. Her slog 28-årige Collins Tauson ud af turneringen i en kamp, hvor danskeren erindrer, at hun var skadet.

- Den dag havde jeg en temmelig slem skade, men jeg blev ved med at spille. Så jeg har vist ikke brug for at tage så meget med fra den kamp, siger Tauson.

- Men jeg kan selvfølgelig tage noget med i forhold til, hvordan hun spillede. Hun er en god spiller, og hun når altid langt i de store turneringer.

Kigger man på de to spilleres statistikker, så er der ikke meget, der adskiller dem. Mens Danielle Collins ligger nummer 30 på kvindernes verdensrangliste, så befinder Clara Tauson sig bare ni pladser længere nede.

Amerikaneren har i løbet af sin karriere vundet to WTA-titler - præcis som den unge dansker - og begge vandt deres titler i 2021.

Der hvor forskellen for alvor kommer til udtryk, er på grand slam-niveau. Her har Collins en semifinale i Australian Open i 2019 og en kvartfinale i French Open i 2020 som sine bedste resultater.

Omvendt er Tausons bedste grand slam-resultat pladsen i tredje runde af dette års Australian Open.

Danskeren forsikrer dog, at hun nok skal være klar til at byde Danielle Collins op til dans, selv om det kniber med hukommelsen.

- Min træner kigger på en hel masse videoer, og så lægger vi en plan sammen, som jeg kan følge.

- Jeg får brug for at spille endnu en god kamp, så det håber jeg, at jeg kan gøre, siger Clara Tauson.

Den unge dansker sendte i anden runde verdens nummer syv, Anett Kontaveit, ud af turneringen, mens Danielle Collins vandt over kroatiske Ana Konjuh.