Frederik Løchte stopper karrieren

I en alder af 38 år lægger den tidligere Wimbledon-vinder tennisketsjeren på hylden.

Det er slut med at se Frederik Løchte Nielsen spille professionel tennis. Den 38-årige dansker indstiller karrieren.

Der har været mange unikke oplevelser på landsholdet

Frederik Løchte Nielsen

Han slog til sin sidste vigtige tennisbold i en Grand Slam turnering fredag nat, hvor Frederik Løchte Nielsen forlod Australian Open efter et nederlag i anden runde i doubleturneringen.

- Jeg stopper nu, for det er det rigtige tidspunkt for mig både spillemæssigt og privat, for jeg er klar et nyt kapitel i mit liv.

- Jeg har fået alt det ud min karriere, som jeg drømte om, da jeg begyndte mit professionelle tennisliv for 20 år siden - og mere til. Jeg synes, jeg fik en fin afslutning med at spille en af de største turneringer i verden, fortæller Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Fremhæver Wimbledon

De danske tennisspiller har siden sin professionelle debut i 2001 vundet over 60 titler i double i internationale turneringer, hvor han også vandt titler i single på Challenger-niveau. Frederik Løchte nåede også at spille med i en Grand Slam turnering i single, da han kvalificerede sig til hovedturneringen ved Australian Open i 2012.

Danmarks mest vindende doublespiller nogensinde var i næsten et årti blandt verdens 100 bedste spillere i double, hvor han nåede helt op som nummer 17 på ranglisten efter sin historiske triumf på Centre Court til Wimbledon i 2012.

To fantastiske uger sammen med sin makker Jonathan Marray, hvor det dansk-britiske par, som havde fået et wildcard til Wimbledon, slog flere af verdens bedste doublepar. Det hele fik en eventyragtig afslutning med en finalesejr i fem sæt på Centre Courts grønne græs.

- Wimbledon er så stort et minde fortsat, for det skete så uventet for mig – ja, bare at få lov til at spille den turnering var en stor ære for mig. At vinde titlen sammen med Jonathan Marray var og er stadigvæk en fuldstændig magisk oplevelse at tænke tilbage på nu snart ti år efter vores sejr, siger Frederik Løchte Nielsen.

Davis Cup fylder meget

- Jeg er også meget stolt over, at jeg har været dygtig nok til at spille med på det danske Davis Cup hold i mange år – hvor jeg har haft nogle af mine bedste oplevelser på en tennisbane med de sejre, som jeg har været med til vinde sammen med holdet i vigtige holdkampe siden min debut i 2003.

- Der har været mange unikke oplevelser på landsholdet - at opleve den glæde og begejstring sammen, når vi har lykkes at vinde som et hold. De oplevelser står meget klart for mig som nogle af de største i karrieren.

Frederik Løchte Nielsen fortsætter som holdkaptajn for det danske mandskab, som møder Indien i en vigtig oprykningskamp i marts måned, hvor den 38 årige tennisspiller ikke helt kan afvise, at han går på banen i landsholdstrøjen i doublekampen, når opgøret skal spilles i New Delhi.