Krigen i Ukraine

Tennisforbund udelukker Rusland og Hviderusland

Listen over sportsgrene, hvor Rusland og Hviderusland må deltage i internationale begivenheder, bliver mindre og mindre. ATP og WTA reagerer også.

Fodbold, håndbold, ishockey, badminton og vi kunne blive ved - nu også med tennis som en af de sportsgrene, der ikke ønsker russisk og hviderussisk deltagelse.

Tirsdag aften har det internationale tennisforbund ITF suspenderet Ruslands og Hvideruslands medlemskaber med øjeblikkelig virkning.

Det betyder, at de to nationer ikke kan stille op i turneringer under ITF. Rusland og Hviderusland er også udelukket fra at stemme ved ITF-afstemninger.

- Det internationale tennisforbund (ITF) fordømmer Ruslands invasion af Ukraine samt Hvideruslands facilitering. Ud over at aflyse events i de to lande har ITF's bestyrelse i dag annonceret en omgående suspendering af Ruslands tennisforbund og af Hvideruslands tennisforbund medlemskab i ITF samt deres mulighed for at deltage i internationale holdturneringer. Det gælder indtil andet er meldt ud, oplyser ITF.

Beslutningen betyder, at Rusland ikke kan forsvare 2021-triumferne i Davis Cup og Billie Jean King Cup.

Må spille på ATP- og WTA-turneringer

Tirsdag aften har ATP og WTA også fordømt Ruslands invasion af Ukraine.

Det er spillernes egne forbund for henholdsvis herre- og kvindespillere, der har ATP Touren og WTA Touren. Her får russiske og hviderussiske atleter lov til at spille videre - men som neutrale spillere. Det samme gør sig gældende i de fire grand slam-turneringer, skriver de to forbund.

Konkret betyder tiltagene, atRusland og Hviderusland ikke længere vil blive nævnt i tv-grafiker og lignende fra disse turneringer. De to nationers flag vil heller ikke fremgå længere, oplyser ATP og WTA i en fælles udmelding.

Dermed bliver det, som den ukrainske stjerne Elina Svitolina har ønsket. Mandag aften trak hun sig fra en turnering, fordi hun ikke ville møde russiske spillere, der ikke spillede under neutralt flag.

Samtidig roste hun alle de spillere, især de russiske, der offentligt har foragtet Ruslands invasion af Ukraine.

Ud over at russiske og hviderussiske spillere skal optræde under neutralt flag, har ATP og WTA besluttet at aflyse turneringerne i Moskva i oktober.