Krigen i Ukraine

Flygtede fra russernes bomber for otte dage siden - nu skaber hun sensation

Dayana Yastremskas krop skal i disse dage rumme ufatteligt mange forskelligartede følelser.

- Mor og far, vi elsker jer meget. Pas på jer selv.

Det er en besked, ingen har lyst til at skrive. Rusland invaderede Ukraine, og bomberne landede blandt andet i byen Odessa, hvor Dayana Yastremska kommer fra.

Efter to døgn i en parkeringskælder - i ly for bombardementerne - traf forældrene en beslutning. Yastremska og hendes lillesøster skulle flygte ud af landet. Uden forældrene.

Yastremska-søstrene befinder sig lige nu i franske Lyon, hvor tennisturneringen Open de Lyon spilles.

Hvad der egentlig bare skulle være et sikkert sted, er nu blevet en stor solstrålehistorie.

Båret frem af massiv støtte har Dayana Yastremska spillet sig frem til sin første finale i to år. Det stod klart efter lørdagens semifinalesejr over verdens nummer 30, Sorana-Mihaela Cirstea. Yastremska er helt nede som nummer 140 på verdenstranglisten.

- Jeg svæver lidt på en lyserød sky, for jeg har svært ved at fatte, jeg er igen i en finale efter så lang tid, siger Yastremska i vinderinterviewet.

- Da jeg missede matchbolden i tredje sæt, troede jeg, jeg var færdig. Jeg havde ikke flere kræfter, men alle støttede mig og jeg følte, jeg kunne gøre det. Publikum har hjulpet mig meget. Det er jeres skyld, jeg stadig er her.

Det er dog ikke kun i Frankrig, hun har modtaget stor støtte.

- Da jeg på Instagram postede, at jeg forlod mit hjem, fik jeg mange beskeder fra franskmænd og resten af verden. Da jeg kom hertil, forventede jeg ikke så stor støtte. Jeg er virkelig taknemmelig. Jeg ved ikke, hvad jeg mere skal sige.

På sin stol ved siden af banen havde hun det ukrainske flag hængende. Da hun havde sundet sig efter sejren, tog hun flaget om skuldrene og lod sig hylde i Lyon.

På Instagram lader hun heller nogen være i tvivl om, hvem hun spiller for. Sit hjemland.

Søndag møder hun kinesiske Shuai Zhang (64) i finalen. Kampen spilles klokken 15 og kan ses på TV 2 PLAY.