Djokovic tilbyder støtte til tidligere spiller, der er draget i krig

Novak Djokovic har tilbudt økonomisk støtte til den tidligere ukrainske tennisspiller Sergiy Stakhovsky, der nu er en del af det ukrainske militær.

Novak Djokovic har været centrum for en række kedelige historier det seneste år, men nu er den tidligere verdensetter i fokus for noget mere positivt.

For den tidligere ukrainske tennisspiller Sergiy Stakhovsky har delt en korrespondance mellem ham og Djokovic på Instagram, hvor sidstnævnte tilbyder sin hjælp og støtte til Sergiy Stakhovsky og Ukraine.

Stakhovksy, der stoppede sin karriere i januar, er blevet en del af de ukrainske forsvarsstyrker, mens hans kone og deres børn befinder sig i deres hjem i Ungarn.

Den virkelighed har fyldt i bevidstheden hos Novak Djokovic, der nu rækker ud til sin tidligere kollega.

- Hvordan har du det? Har du været i kamp? Jeg tænker på dig, og jeg håber, tingene snart falder til ro, indleder Novak Djokovic WhatsApp-samtalen med, der er blevet delt af Sergiy Stakhovsky på Instagram.

Tilbyder økonomisk støtte

I korrespondancen, der ikke kan ses i sin helhed, er Novak Djokovic også hurtig til at tilbyde sin hjælp til den trængte ukrainer.

- Lad mig endelig vide, hvordan jeg bedst kan hjælpe. Om det er finansielt eller på andre måder, skriver serberen.

Og den uopfordrede støtte glæder Stakhovsky, der lige nu befinder sig i Ukraines krigshærgede hovedstad.

- Tusind tak Novak. Jeg er i Kyiv, og her er rimelig stille, skriver han som en del af sit svar.

Desværre er hele beskeden ikke tilgængelig i Instagram-opslaget, og derfor er det uklart, om ukraineren har taget imod nogen form for støtte fra Djokovic.

Men den vedlagte tekst til opslaget indikerer, at Sergiy Stakhovsky føler sig beæret og taknemmelig over opmærksomheden fra Djokovic.

- Tak for støtten - Ukraine er taknemmelig, skriver Stakhovsky.

Børnene tror, han er hjemme

36-årige Sergiy Stakhovksy har tidligere fortalt til BBC, at familiens børn formentlig har fået at vide, at han er rejst ud til endnu en tennisturnering.

- Jeg ved stadig ikke, hvordan jeg kunne gøre det, siger han om at tage af sted til sit hjemland.

- Det er ekstremt hårdt for min kone, og mine børn ved ikke, jeg er her. De forstår ikke krig – de er for små til at forstå, hvad der foregår, sagde ukraineren tidligere.

Sergiy Stakhovsky var i mange år en del af ATP Touren, og i den første del af 2010’erne var han stort set fast mand i top-100.