Rune ude efter gentagne raseriudbrud

18-årige Holger Rune er ude af Serbia Open efter et nederlag i anden runde til Taro Daniel fra Japan.

Én sejr blev det til for Holger Runes vedkommende i denne uges ATP-turnering i Serbien.

For efter tirsdagens flotte sejr over verdens nummer 31, Christian Garin, måtte han torsdag forlade banen i Beograd efter et nederlag i tre sæt til japanske Taro Daniel, der befinder sig på en plads uden for verdens top-100.

Og det var til stor frustration for den unge dansker, der selv er nummer 72 på verdensranglisten. Gentagne gange brød han ud i ren raseri ved hjælp af verbale udbrud og kast med ketcheren.

Holger Rune 1-2 Taro Daniel

  • 1. sæt: 3-6
  • 2. sæt: 7-6 (7-1)
  • 3. sæt: 3-6

Begge spillere havde fra kampens start svært ved at finde fodfæste, men som første sæt skred frem, fik Taro Daniel mere og mere momentum.

Japaneren fik midtvejs i sættet styr på sin serv, og det var, hvad der skulle til, da Holger Rune på den anden side af nettet kæmpede noget mere med sit spil – og sine følelser.

Frustrationerne fik overtaget på Runes banehalvdel, og da han efter en dobbeltfejl blev brudt til 3-5, blev det for meget.

- Arrrgh... Lortespil, råbte han.

Taro Daniel kunne i det efterfølgende parti sikkert sikre sig sætsejren og lægge presset over på den 18-årige dansker.

Rune overlevede flere matchbolde

Nu skulle Holger Rune i dén grad finde sig selv, og selvom fejlene fortsat sneg sig ind i danskerens spil med jævne mellemrum, lykkedes det til en vis grad.

Ligesom i første sæt fortsatte Rune og Daniel ad til 3-3, hvor japaneren så igen viste klassen med kampens andet break.

Denne gang formåede Holger Rune dog at bryde tilbage med det samme. Nu havde de fået smag for det med at udfordre hinandens servepartier.

For straks efter blev den unge dansker igen sat under et voldsomt pres, da Taro Daniel igen bragte sig foran med et break.

Japaneren skulle bare holde serv for at sende Holger Rune ud, og det var han af flere omgange også tæt på at gøre. To matchbolde skulle danskeren redde, inden han igen fik brudt tilbage.

Andet sæt skulle afgøres i et tiebreak, og her var Rune ganske suveræn. 7-1 vandt han, og opgøret skulle ud i et tredje og afgørende sæt.

Bad person om at gå

Og bedst som man troede, at Holger Rune havde fundet melodien, meldte frustrationerne igen sin ankomst.

Ganske uproblematisk vandt Taro Daniel kampens tre første partier, og det blev for meget for Holger Rune, der dirrede af raseri.

På tv-feedet kunne man desuden flere gange høre en tydeligt utilfreds Holger Rune råbe ud mod tilskuerpladserne på dansk. Der var en person, han ville have til at gå.

Herefter kom danskeren på tavlen, og flere gange formåede han at presse Daniel, men det nødvendige servegennembrud udeblev.

Kampen blev tabt med 3-6, 7-6, 3-6, og dermed blev anden runde endestationen.

Symptomatisk for opgøret blev danskerens sidste aktion på gruset i den serbiske hovedstad et hårdt kast med sin ketcher.