Tennis

Wimbledon giver grønt lys til Djokovic og andre uvaccinerede

Novak Djokovic er forsvarende Wimbledon-mester i herresingle. Han vandt også Grand Slam-turneringen i 2011, 2014, 2015, 2018 og 2019.

Tennisspillere, der ikke er vaccineret mod covid-19, er velkomne ved årets udgave af Wimbledon.

Det bekræfter Sally Bolton over for Sky Sports. Bolton er administrerende direktør i All England Lawn Tennis Club, der er arrangør af Grand Slam-turneringen.

- Indrejseregler i Storbritannien inkluderer ikke påbudt vaccination, så selv om det selvfølgelig tilskyndes, vil det ikke være en betingelse for at kunne deltage i turneringen i år, siger Sally Bolton.

Dermed får den uvaccinerede Novak Djokovic mulighed for at forsvare sin titel i herresingle. Sidste år slog serberen Matteo Berrettini fra Italien i finalen.

Det var Djokovics sjette triumf på det legendariske tennisanlæg sydvest for det centrale London.

Ingen russere og hviderussere

34-årige Novak Djokovic missede Grand Slam-turneringen Australian Open i januar i år på grund af manglende vaccination mod covid-19. Djokovic-affæren endte med, at den australske regering udviste serberen efter at have tilbagekaldt hans visum.

Tidligere i år lød det fra Djokovic, at han ville være villig til at droppe turneringer, såfremt vaccination var et krav for deltagelse.

Wimbledon i år spilles fra 27. juni til 10. juli.

Turneringen bliver uden russiske og hviderussiske spillere, der er udelukket som følge af Ruslands invasion af Ukraine.