Tennis

- Det er meget overraskende, siger Rune efter ydmygelse

Det er svært at forestille sig, at Holger Rune kunne få en bedre fødselsdagsgave end den, han fredag gav til sig selv.

Holger Rune var suveræn, da han fredag spillede sig i karrierens første ATP-semifinale. Fuldstændig suveræn.

Finske Emil Ruusuvuori fik ikke et ben til jorden, da han på gruset i München blev ydmyget af det danske stortalent. Da kampens sidste bold var spillet, stod Rune tilbage med en sejr på svimlende 6-0, 6-2.

Et resultat, han ikke ligefrem havde regnet med.

- Det var meget overraskende for mig. Jeg kom bare ud og forsøgte at være fokuseret og følge min taktik, som jeg også har gjort i de andre kampe, sagde Holger Rune i et kort interview på banen.

Sejren over Ruusuvuori kom i kølvandet på onsdagens store præstation mod verdensranglistens nummer tre, Alexander Zverev, der ligeledes blev besejret i to sikre sæt. Det var første gang i karrieren, at Rune besejrede en top-10-spiller.

- Kampen mod Zverev gav mig selvfølgelig en masse selvtillid, så jeg var meget afslappet, da jeg kom ind på banen, lød det fra en tydeligt tilfreds Rune.

"Det er vildt imponerende"

Fredag nåede Holger Rune, verdens nummer 70, at vinde de 10 første partier, inden Emil Ruusuvuori, der er rangeret syv pladser over danskeren.

TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson er dybt imponeret over, hvor stor en sikkerhed Holger Rune spillede med.

- Det er meget imponerende, må man sige. Han lavede ikke en fejl. Han gik igen meget uimponeret ind til opgaven.

- Han bygger på hele tiden, og med den kvalitet i spillet, som han har, skal man have meget, meget højt niveau for at kunne slå ham. Det er vildt imponerende, det han laver i øjeblikket, og det lover godt for fremtiden, siger Tauson.

Fejrede fødselsdag med manér

For at det ikke skal være løgn, kan Holger Rune ikke kun fejre karrierens største resultat. Fredag er danskeren nemlig fyldt 19 år.

- Jeg tror ikke, jeg skal holde nogen fest, for jeg har en kamp i morgen. Jeg skal bare holde mit fokus og nyde dagen.

- Jeg har givet mig selv den perfekte gave, og jeg kunne ikke have bedt om mere. Jeg er meget glad, sagde Holger Rune, inden tilskuerne i München brød ud i fødselsdagssang for danskeren.

Holger Rune skal i lørdagens semifinalen op mod tyske Oscar Otte, der er nummer 62 på verdensranglisten. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.