Tennis

Holger Rune med største resultat i karrieren

Med en stort set fejlfri indsats er Holger Rune klar til semifinalen i ATP 250-turneringen i München.

Se Holger Runes semifinale på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

I sin relativt korte karriere er 19-årige Holger Rune klar til sin første semifinale på ATP Touren.

Det står klart efter en regulær ydmygelse af finske Emil Ruusuvuori, der ligger syv pladser over Holger Rune på verdensranglisten.

Rune 2-0 Ruusuvuori

  • Første sæt: 6-0
  • Andet sæt: 6-2
  • Rune er nummer 70 i verden
  • Ruusuvuori er nummer 63

- Jeg har givet mig selv en perfekt fødselsdagsgave. Jeg kunne ikke være gladere, sagde Holger Rune i vinderinterviewet på banen i München.

Derefter fulgte en fødselsdagssang til danskeren, der fylder 19 år i dag.

Slog verdens nummer tre

I semifinalen venter tyske Oscar Otte, der er nummer 62 på verdensranglisten. Kampen spilles lørdag og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Turneringen i München er blandt de lavere rangerende på ATP Touren. Det ændrer dog ikke ved, at Holger Rune på vejen til semifinalen også har slået Alexander Zverev, der er nummer tre på verdensranglisten.

- Holgers indsats var meget imponerende. Han laver ikke én fejl og går bare uimponeret til det, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.

- Han har fuldstændigt lagt Zverev-kampen bag sig, hvor han ellers kunne have gået rundt og solet sig efter den sejr. Det gør han ikke. Han er videre. Han bygger hele tiden på, og vi ser alle kvaliteterne i spillet. Du skal have et meget, meget højt niveau i øjeblikket for at slå Holger Rune.

Den 19-årige dansker vandt kampens første ti partier, før finske Ruusuvuori kom på tavlen. Udfaldet af kampen var der imidlertid ikke nogen tvivl om, da Holger Rune efterfølgende kørte sættet hjem i sikker stil.

Det er første gang i 17 år, at en dansk herresinglespiller når en ATP-semifinale. Sidst var, da Kenneth Carlsen vandt ATP-turneringen i Memphis i 2005.

Opgøret mod tyske Oscar Otte spilles lørdag omkring klokken 15.