Tauson kritiserer regler: - Det er absurd

Hvis ikke Clara Tauson var blevet inviteret af en seedet spiller, var det ikke sikkert, hun kunne have fået en træningstid i Madrid.

Clara Tauson tilhører fortsat gruppen af nye og urutinerede spillere på WTA-touren.

Men den 19-årige dansker har alligevel været med på den største internationale tennisscene længe nok til at vide, at ikke alle bliver behandlet lige.

I kølvandet på sit nederlag i første runde i Madrid fortalte Tauson, at hun har oplevet, at der er forskel på, hvem der eksempelvis har førsteret til at få en træningstid i forbindelse med turneringer.

- Det er super absurd, og jeg synes slet ikke, det er ok. De har fået lov til at få de ekstra ting, når de ligger i top-20. Det gør jeg ikke.

- Det er bare ærgerligt, der skal være så stor forskel. De får deres eget omklædningsrum, flere bolde og flere træningsbaner, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Tauson, der med sin placering som nummer 41 oftest er useedet til turneringerne på WTA-niveau, fortæller, at hun som udgangspunkt ikke var berettiget til en træningstid torsdag, dagen inden kampen i første runde.

- Jeg var heldig, at Elena Rybakina (seedet spiller, red.) spurgte, om jeg ville træne. Havde jeg ikke fået lov til at træne, havde det bare været surt. Så er det ind i fitness og træne, siger Clara Tauson.

"Jeg må gøre det bedre næste gang"

Inden fredagens kamp mod ukrainske Marta Kostyuk havde Tauson ikke været i aktion i fem uger på grund af sygdom.

Nu er den unge dansker klar igen, men oplevelsen i Madrid blev en kort fornøjelse, da hun tabte i to klare sæt.

- Jeg ved ikke, hvor meget jeg har at sige. Hun missede ikke en bold i halvanden time, og jeg synes, jeg missede fra især min ene side.

- Jeg spillede egentlig okay, men jeg manglede nogle procenter. Det kunne man jo godt se. Jeg må gøre det bedre næste gang. Jeg tog ikke de chancer, jeg havde, mens hun tog alt, hun overhovedet kunne få fat i, siger Clara Tauson.

Nu kan danskeren rette fokus mod næste opgave, WTA-turneringen i Rom, om en halvanden uge.