Tennis

- Det føles uvirkeligt, siger Holger Rune

Holger Rune har spillet sig i sin første ATP-finale. Det er vanvittigt stort, siger han til TV 2 SPORT.

Med endnu en sikker sejr har Holger Rune spillet sig i sin første finale på ATP Touren.

Lørdag slog han Oscar Otte 6-4, 6-4 i semifinalen i München.

- Det føles uvirkeligt. Jeg havde slet ikke forventet det inden turneringen, men jeg har taget det en kamp ad gangen. Det var en svær lodtrækning, hvor jeg mødte Zverev i anden runde - men jeg vidste, det ville blive hårdt, så jeg har været klar fra starten. Jeg er bare vildt glad for at være i finalen, sagde Holger Rune lige efter semifinalesejren.

Undervejs mod finalen har Holger Rune vundet alle sine kampe med 2-0 i sæt.

I semifinalen så det ellers ud til, at Holger Rune skulle ud i tre sæt, da Oscar Otte pressede danskeren fra start og brød Runes andet serveparti.

- Det var en vanvittig kamp. Jeg startede lidt langsomt. Han kom stærkt fra start – spillede ret offensivt og tog sine chancer. Jeg kom ned med 4-1, men så sagde jeg til mig selv, at jeg skulle blive ved med at være rolig. Det ville være okay, hvis vi skulle ud i tre sæt. Fysisk stod jeg nok lidt bedre, og at være i min første finale er vanvittigt stort, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Søndag venter Botic Van De Zandschulp i finalen. Han rangerer som nummer 40 på verdensranglisten, hvor Holger Rune i skrivende stund er placeret som nummer 70.

- Han har også spillet vanvittig tennis. Vi er nok de to, der har spillet bedst i den her uge. Så det er en spændende finale, og jeg glæder mig til at komme herind og spille igen i morgen.

BMW Open by American Express er en ATP 250-turnering. Finalen spilles søndag klokken 13.30, og den vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.