Tennis

Holger Rune er i karrierens første ATP-finale

Den 19-årige danske tenniskomet fortsætter storspillet i München, hvor han lørdag slog tyske Oscar Otte.

Se finalen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Søndag klokken 13.30 går en dansk tennisspiller for første gang i 17 år på banen til en finale på ATP Touren.

19-årige Holger Rune vandt lørdag over tyske Oscar Otte i semifinalen i München, og dermed står den danske komet i sin første ATP-finalen.

Holger Rune 2-0 Oscar Otte

  • Første sæt: 6-4
  • Andet sæt: 6-4
  • Rune er nummer 70 i verden
  • Otte er nummer 62

I finalen venter hollandske Botic van de Zandschulp, der er nummer 40 på verdensranglisten.

For 17 år siden var Kenneth Carlsen som den seneste danske spiller i en ATP Tour-finale. Her vandt han endda turneringen i Memphis.

"Uvirkelig følelse"

Finalen er den foreløbige kulmination på en fantastisk uge for Holger Rune i Tyskland, hvor han på vejen til finalen blandt andre sendte verdensranglistens nummer tre, Alexander Zverev, ud.

- Det er en uvirkelig følelse. Det havde jeg ikke forventet, da jeg kom ind til turneringen, sagde Holger Rune i vinderinterviewet efter sejren over Oscar Otte.

- Jeg havde en meget svær lodtrækning, hvor jeg skulle spille mod Alexander Zverev i anden runde, men jeg vidste, det ville være hårdt, så jeg var klar fra start. Jeg er meget, meget glad.

I fredagens kvartfinale var danskeren fuldstændig suveræn mod finske Emil Ruusuvuori, der blev ydmyget med 6-0, 6-2.

Stort comeback i første sæt

Lørdag måtte Holger Rune arbejde noget hårdere for sejren. Danskeren blev tidligt i første sæt brudt og kom ned med 4-1, men så begyndte fredagens suveræne spil at tage over, mens Oscar Otte så ud til at have en smule fysiske problemer.

Holger Rune tabte blot fire dueller i resten af sættet, som han vandt 6-4.

I andet sæt måtte Holger Rune dog fortsat kæmpe hårdt for pointene, og spillerne fulgtes ad til stillingen 4-4.

Så tilspillede Rune sig to breakbolde i tyskerens serv, og efter at have misset den første gjorde han det til 5-4 og kunne selv serve finalepladsen hjem.

Ved stillingen 30-30 var der maksimalt pres på spillerne, men danskeren holdt hovedet koldt og sikrede sig en matchbold, som han udnyttede i første hug.