Tennis

Holger Rune tager stort spring på verdensranglisten

Allerede søndag kan Holger Rune opfylde det personlige mål, som han havde sat sig selv for hele året.

Holger Rune har i denne uge taget et stort spring mod den absolutte top på den internationale tennisscene.

Først tog han en stor skalp, da verdens nummer tre, Alexander Zverev, blev besejret, inden danskeren lørdag i overbevisende stil spillede sig i karrierens første ATP-finale.

Og når verdensranglisten på mandag bliver opdateret, vil Runes store spring stå sort på hvidt.

I denne uge er den 19-årige dansker nummer 70 i verden, hvilket er hans højeste placering nogensinde. Med finalepladsen i München er han nu sikker på, at han som minimum vil rykke op som nummer 50.

Det er ikke uden betydning at tage endnu et skridt op blandt verdenseliten, vurderer TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.

- Han kommer ind i alle de store turneringer, og det vil han gøre i et stykke tid nu. Han skal bare blive ved med at holde sit fokus.

- Han havde som målsætning at vinde en 250-turnering i år, og det er han allerede tæt på i april. Hvis han allerede når det nu, skal han til at sætte sig nye mål. Det bliver spændende at se, hvad det næste mål skal være. Det kunne godt være top-25, siger Tauson.

Kan tage et endnu større skridt søndag

Lørdagens sejr i semifinalen over Oscar Otte betyder, at Holger Rune som minimum tager 150 point med sig fra turneringen i det sydtyske. Dermed vil han i alt have mindst 989 point på verdensranglisten i næste uge.

Går Holger Rune hele vejen og besejrer hollandske Botic van de Zandschulp i finalen, vil han få yderligere 100 point til samlingen. I det tilfælde vil det danske tennistalent rykke yderligere op til en plads som nummer 45.

På samme tidspunkt for et år siden lå Holger Rune nummer 310 på verdensranglisten, mens han ved årsskiftet fortsat befandt sig uden for top-100.

I år har Holger Rune imponeret stort på primært grusunderlaget, hvor han udover finalepladsen i München også har vundet en titel på Challenger-touren, da han i marts gik hele vejen i i italienske San Remo.

Også på kvindesiden er Danmark repræsenteret i verdenstoppen i øjeblikket. Her er Clara Tauson nummer 41.