Først overraskede Rune direktøren - så bjergtog han tilskuerne

Holger Rune blev inviteret med på et wildcard, og søndag spillede han sin første finale på ATP Touren – hvor han vandt.

Som en forelskelse har det ene taget det andet i løbet af ganske kort tid.

Søndag kulminerede det hele, da Holger Rune vandt BMW Open som den første wildcard-modtager i turneringens i historie.

- Jeg følte, det her var et godt tidspunkt for Holger til at modtage et wildcard, sagde turneringsdirektør Patrik Kühnen til TV 2 SPORT inden finalen.

Og så tilføjede han, at Holger Rune har skrevet og spillet sig langt ind i hjerterne på de fremmødte, selvom han har slået to tyskere undervejs mod titlen i München.

- Jeg gav ham et wildcard sidste fredag, og det har været sjovt for mig, fordi det er første gang i min karriere som turneringsdirektør, at en spiller har skrevet til mig via Instagram. Jeg er fra en anden generation, men jeg er selvfølgelig på Instagram, og der skrev han, at det ville være en ære at komme og spille denne traditionsrige turnering.

- Han takkede for wildcardet og sagde, han ville gøre sit bedste for at spille godt. Det var meget venligt af ham.

Og så faldt tilskuerne også for den danske teenager, da han kom ud på banerne i München, fortæller Patrik Kühnen.

- Straks efter den første kamp værdsatte tilskuerne, at han er her. Derefter fejrede han sin 19-års fødselsdag på Center Court, hvor tilskuerne blev og sagde tillykke til ham. Han er blevet en publikumsyndling over de seneste dage.

Slog to tyskere undervejs

På vej mod sin første titel på ATP Touren har Holger Rune slået Jiri Lehecka (Tjekkiet), Alexander Zverev (Tyskland), Emil Ruusuvuori (Finland) og Oscar Otte (Tyskland), inden Botic van de Zandschulp (Holland) måtte trække sig fra finalen i første sæt.

Jeg overraskede også mig selv

Holger Rune

Især sejren over verdens nummer tre i anden runde var imponerende.

- Det har været en sindssyg uge. Jeg havde slet ikke forventet det her, da jeg kom ind på et wildcard. Mod Zverev i anden runde tænkte jeg, vi næsten kunne booke et fly til torsdag. Jeg overraskede også mig selv, siger Holger Rune efter turneringssejren søndag eftermiddag.

Med sejren i München vinder Holger Rune desuden 602.550 kroner samt en splinterny BMW i4. Nu mangler han blot et kørekort.