Tennis

Holger Rune tager historisk finalesejr

Det blev kun til syv og et halvt parti, da Holger Rune spillede sin første ATP-finale. Hans hollandske modstander trak sig med en skade.

For første gang siden 2005 er en dansk herresinglespiller sidste mand tilbage i en ATP-turnering.

For 17 år siden var det Kenneth Carlsen i Memphis, og den 1. maj 2022 er det Holger Rune i München i ATP 250-turneringen.

Den 19-årige dansker vandt finalen, efter at hans hollandske modstander, Botic van de Zandschulp, trak sig med en skade i første sæt ved stillingen 4-3 i hollandsk favør.

Efter et langt syvende parti modtog hollænderen behandling og fik målt sin puls. Efterfølgende forlod han banen for at modtage yderligere behandling, mens Holger Rune tog jakke på og håndklæde om benene for at holde varmen.

Opgav hurtigt trods forsøg på at spille videre

Efter stor forvirring og et lille kvarter satte van de Zandschulp kurs mod banen igen og forsøgte at genoptage kampen. Midt i ottende parti opgav han, og dermed havde Holger Rune vundet sin første ATP-turnering.

Med sejren i München vinder Holger Rune, der netop er fyldt 19 år, 602.550 kroner samt en splinterny BMW i4. Nu mangler han blot et kørekort.

Holger Rune er nu nummer 44 i verden.