Tennis

Hverken Rune eller dommeren havde oplevet noget lignende

Holger Runes første ATP-finale var afbrudt i 18 minutter, da hans modstander fik det skidt og gik i omklædningsrummet.

Både undren og usikkerhed bredte sig over anlægget, da Holger Runes finalemodstander afbrød kampen i første sæt.

Først blev Botic Van De Zandschulp tilset ved banen, hvor han tog sig til brystet, og derefter gik han i omklædningsrummet med flere behandlere. I alt var kampen afbrudt i 18 minutter.

- Jeg tror faktisk aldrig, det er sket før. Dommeren sagde også, at det var første gang, han prøvede noget som det her, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

- Jeg tænkte på, hvad der var sket, og da han kom tilbage på banen, kunne jeg godt se, at han ikke var verdens gladeste mand, selvom han var oppe 4-3 i en finale.

Efter afbrydelsen spillede Holger Rune og Botic Van De Zandschulp fire dueller, inden hollænderen trak sig.

- Jeg kunne godt se, da jeg lavede det første point med et ret fesent slag, som han slet ikke gik efter, at der nok ikke ville gå lang tid, før han stoppede, siger Holger Rune.

Var på vej tilbage

Ligesom i semifinalen kom Holger Rune bagud med 4-1, før han kæmpede sig ind i kampen. Søndag holdt han serv til 4-2 og kæmpede sig derefter indædt til et brud til 4-3 med flere imponerende slag.

Man skulle tro, at Holger Rune havde vundet et sæt, da han vandt sit tredje parti i finalen ved BMW Open. Video: TV 2 SPORT

Rune var således på vej tilbage i kampen, før Van De Zandschulp måtte opgive at spille videre.

- Det var muligvis den værste måde at vinde en finale på. Jeg havde forventet en hård kamp, og han kom stærkt ud, men så skete der noget med ham. Jeg ønsker ham det bedste herfra, sagde Holger Rune lige efter kampen.

Med sejren i München vinder Holger Rune 602.550 kroner samt en BMW i4.