Runes modstander forklarer, hvorfor han trak sig

Holger Rune ønskede Botic van de Zandschulp god bedring, efter hollænderen var nødt til at trække sig på grund af helbredsmæssige problemer.

Tydeligt var det, at Botic van de Zandschulp ikke følte sig godt tilpas.

Men det var de færreste, der vidste, hvad der var galt med hollænderen, da han midtvejs i første sæt af søndagens ATP-finale mod Holger Rune måtte trække sig efter at have modtaget behandling i over et kvarter.

Flere gange tog van de Zandschulp sig til brystregionen, inden han opgav at fuldføre guldkampen. På Twitter har hollænderen nu forklaret årsagen bag den drastiske beslutning.

- Jeg var desværre nødt til at trække mig fra finalen i dag. Jeg havde nogle problemer med at trække vejret, og det var umuligt for mig at spille. En halv time efter, jeg havde trukket mig, var alt godt igen. Jeg flyver til Madrid, og forhåbentlig vil jeg være i stand til at spille, skriver Botic van de Zandschulp.

Hollænderen er - i modsætning til Holger Rune - kvalificeret til næste uges store grusturnering i den spanske hovedstad, hvor han altså vil forsøge at give deltagelsen et skud.

Under denne uges turnering i München var Holger Rune ganske overlegen i sin vej mod finalen, hvor han ikke tabte et eneste sæt.

"Jeg ønsker ham alt det bedste"

At finalen ikke blev spillet til ende ærgrede den 19-årige dansker, der var hurtig til at sende en hilsen til den uheldige hollænder.

- Det var muligvis den værste måde at vinde en finale på. Jeg havde forventet en hård kamp, og han kom stærkt ud, men så skete der noget med ham. Jeg ønsker ham det bedste herfra, sagde Holger Rune lige efter kampen.

Over for TV 2 SPORT forklarede danskeren, at han hurtigt fik mistanken om, at ikke alt var, som det skulle være.

- Pludselig begyndte han at trykke sig selv på brystet og bad om en medical timeout. Han var væk i et kvarter, så der tænkte jeg, der måtte være noget galt. Jeg sagde til ham, at jeg håber, han får det godt igen så hurtigt som muligt.

Selvom Botic van de Zandschulp måtte opgive jagten på karrierens første ATP-titel, kan han glæde sig over, at han, når verdensranglisten opdateres mandag, vil ligge nummer 31, hvilket er hans bedste placeringen nogensinde.

Holger Rune vil rykke op som nummer 44. Heller ikke danskeren har tidligere været så højt oppe.