Tennis

Rune troede ikke sin træner, da han jokede med vinderbilen

Holger Rune fik en bil i præmie, da han vandt ATP-turneringen i München søndag.

Da Holger Runes træner onsdag lod, som om at han kørte bil, var det formentlig ment som en sjov hilsen.

På det tidspunkt virkede det nemlig usandsynligt, at den unge dansker skulle ende med den bil, som vinderen af turneringen ville få med hjem.

Fire dage senere blev "joken" til virkelighed. Her kunne Holger Rune sætte sig ind i den blå BMW, der nu officielt er hans egen. Et øjeblik, han på ingen måde havde regnet med, da bilbevægelsen blev lavet i anden runde.

- Det var ret sjovt, og han jokede bare lidt med det. Alle ved godt, at jeg ikke har kørekort, men da han gjorde det der, tænkte jeg: ”Slap af, det er anden runde, ikke?", siger en grinende Holger Rune til TV 2 SPORT.

- Der var tre vanvittigt hårde kampe endnu, og jeg vidste slet ikke, hvad der skulle ske.

Lars Christensens "joke" blev lavet efter den overraskende sejr over verdensranglistens nummer 3, Alexander Zverev, i anden runde af ATP-turneringen i München.

En sjov gave

Tre svære kampe senere stod Holger Rune med trofæet over hovedet og nøglerne til en bil i lommen.

Og selvom danskeren endnu ikke har kørekortet i hus, er han utroligt glad for præmien.

- Det er en sjov gave. Det er ikke hver turnering, at du vinder en bil – selv ikke ved Grand Slams. Men det er selvfølgelig en vanvittig fed gave at få, siger han.

På vej mod sin første titel på ATP Touren har Holger Rune slået Jiri Lehecka, Alexander Zverev, Emil Ruusuvuori og Oscar Otte, inden Botic van de Zandschulp måtte trække sig fra finalen i første sæt.

Holger Rune er den første dansker i 17 år til at vinde en ATP-turnering i herresingle.