Tennis

Rune afslører hemmeligheden bag sit varemærke

Dovenskab har spillet en vigtig rolle i at udvikle et våben, som kan gøre skade på de fleste modstandere.

Har du set Holger Rune spille, har du måske noteret dig, at han er glad for at lave stopbolde.

Et effektivt våben, når modstanderen står langt tilbage på banen, og den sidder lige i skabet. Slaget er blevet et af hans varemærker, fordi han var ganske doven, da han var mindre.

Han var – sagt med al kærlighed – enormt doven

Alma Rune, Holgers søster

Det fortæller han i Go' aften Live tirsdag aften.

- Jeg har altid elsket stopbolden. Specielt da jeg var yngre, kunne jeg ikke så godt lide at løbe i hver duel, så der brugte jeg meget stopbolden for at korte pointet af, siger Holger Rune med et stort grin, inden han uddyber en smule:

- Jeg har stadigvæk et godt touch, og det er godt mod mange spillere.

Stopbolden var medvirkende til, at den 19-årige tennisspiller vandt ATP 250-turneringen i München i sidste uge.

"Han var enormt doven"

I interviewet deltog Holger Runes søster ligeså. Hun delte store roser ud til sin bror, men hun kan nikke genkendende til, at han ikke altid har været den første ude af sengen.

- Han er hårdtarbejdende. Det er noget, han har lært med tiden. Det var han bestemt ikke som lille. Der var han – sagt med al kærlighed – enormt doven. Han ville springe over, hvor gærdet var lavest. Det er virkelig noget, han har arbejdet hårdt på, siger Alma Rune.

Efter et par forsøg lykkedes det for Holger Rune at lave sin stopbold. Video: TV 2 Sport

Runes lejr har på det seneste fortalt, hvordan teamet arbejder meget på den unge danskers fysik, så han kan blive klar til opslidende femsæts-kampe. Som han blev ældre, var det ikke nok med stopbolde mere.

- På et tidspunkt måtte han indse, at hvis man ikke arbejdede hårdt og særligt på fysikken, da han skulle spille på lidt højere niveau, var løbet bare kørt. Så kunne man ikke rigtig vinde på stopbolde og lidt smarte ting, siger Alma Rune og griner til sin bror.

Næste mål for Holger Rune, der i skrivende stund er nummer 45 på verdensranglisten, er ATP 1000-turneringen i Rom.