Tennis

Fænomen slår Djokovic i utroligt drama

I mere end tre timer udkæmpede stortalentet Carlos Alcaraz og verdensstjernen Novak Djokovic en kamp, der vil blive husket i lang tid fremover.

Carlos Alcaraz, en ung gut på 19 år, er i disse dage på alles læber i tennisverdenen.

Og med rette.

På gruset i Madrid ekspederede han fredag Rafael Nadal ud, og lørdag fulgte han så op med en sejr over verdensetteren Novak Djokovic efter stor dramatik. Dermed kunne spanieren indløse billet til finalen i den store Marsters 1000-turnering.

Carlos Alcaraz 2-1 Novak Djokovic

  1. sæt: 7-6
  2. sæt: 5-7
  3. sæt: 7-6

Kampen havde været i gang i 3 timer og 36 minutter, da Carlos Alcaraz sendte en knaldhård forhånd ned langs linjen og afgjorde semifinalen. Til stor glæde for tilskuerne i den spanske hovedstad.

I finalen skal Carlos Alcaraz møde vinderen af den anden semifinale, der bliver en kamp mellem den tyske OL-guldvinder Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas fra Grækenland.

Det spanske fænomen har muligheden for at vinde sin anden turnering i træk, efter han vandt i Barcelona for en uge siden.

I alt har Carlos Alcaraz vundet fire titler på ATP Touren, hvor triumfen i Miami for en måned siden var den hidtil største.

Alcaraz er lige nu nummer ni i verden, men med sejren over Djokovic står han nu til at rykke op som nummer seks, når verdensranglisten bliver opdateret på mandag.