Tennis

Rune-lejr forklarer overraskende exit

Holger Rune kan nu se frem til et par hviledage og flere behandlinger, inden han skal i aktion i Frankrig i næste uge.

Holger Rune misser den store ATP 1000-turnering i Rom.

Det står klart, efter at den danske tenniskomet tabte til bolivianske Hugo Dellien i tre sæt i en kvalifikationskamp lørdag.

19-årige Holger Rune døjede med smerter allerede inden kampen, og Runes mor og manager, Aneke Rune, skriver i en sms til TV 2 SPORT, at man traf den forkerte beslutning i lejren.

- Han havde ondt i sin akillessene og virkede simpelthen bare ikke klar. Jeg kunne mærke det i går (fredag, red.), og vi overvejede at trække ham. Det var ikke en rigtig disposition at tage hertil og spille kvalifikationen.

Og så forstår Aneke Rune heller ikke det faktum, at Holger Rune, der i denne uge rykkede op som nummer 45 på verdensranglisten, overhovedet skal spille de her kvalifikationskampe.

- Det er også bizart, at både Sebastian Baez (verdens nummer 40, red.) og Holger, som begge lige har vundet en ATP 250-turnering, skal spille kvalifikation, når de med deres nuværende rangering vil være direkte i hovedturneringen. Men sådan er tilmeldingssystemet, hvor der er tilmeldingsfrist fire uger før starten.

Holger Rune vandt som bekendt ATP 250-turneringen i München i sidste uge, mens Baez samme dag vandt en turnering i portugisiske Estoril.

En enkelt turnering tilbage inden French Open

Holger Rune skal altså ikke spille tennis i Rom de næste par dage, hvilket nok falder meget belejligt inden de kommende uger.

Her venter en ATP 250-turnering i Lyon 15. maj, inden et af de helt store sæsonmål falder lige om hjørnet. Nemlig French Open 22. maj.

- Vi tager til Mouratoglou (tennisakademiet i Nice, red.) nu og træner op til turneringen i Lyon, men først skal Holger have nogle hviledage og behandlinger, skriver Aneke Rune.

Førhen har Holger Rune haft muligheden for at holde sig i gang i Challenger-turneringer, som er niveauet under ATP.

Dette er ikke længere muligt for Holger Rune, fordi han er blevet for god. Challenger-turneringer er nemlig ikke for spillere, der er i top-50 på verdensranglisten.

Og med Runes placering som nummer 45 i verden, som også er hans bedste i karrieren, giver det sig selv.