Tennis

Zverev hylder fænomen i brandtale

Carlos Alcaraz får masser af fine ord med på vejen af Alexander Zverev, som det spanske stortalent besejrede i finalen ved Madrid Open.

Uanset om du leder på indersiden af Gajolpakker, i selvhjælpsbøger eller sangtekster, så er chancen der for, at du støder på nogle indlysende ord om at være i nuet i stedet for at fokusere på for- eller fremtid.

Og nutiden tilsat en stor portion perspektivfyldt potentiale er i den grad væsentlig i tennissporten. Selv på en dag, hvor et monument overhales af morgendagens mænd på verdensranglisten.

For allermest aktuel i toppen finder vi stjerneskuddet Carlos Alcaraz.

Den 19-årige spanier vandt søndag sin fjerde turneringssejr i 2022, da han triumferede på gruset i Madrid. Efter at have besejret først Rafael Nadal og Novak Djokovic blev Alexander Zverev til sidst nedkæmpet i finalen.

Trods finalenederlaget var den olympiske mester ikke mere olm, end han i den officielle turneringsmikrofon kort efter sendte kaskader af komplimenter i Alcaraz' retning. Tilsat en enkelt stikpille leveret med et smil.

- Lige nu er du den bedste spiller i verden. Selvom du er fem år gammel, slår du stadigvæk os allesammen.

- Det er fantastisk for tennissporten, at vi har sådan en ny superstjerne, der kommer til at vinde så mange Grand Slams og kommer til at ligge nummer ét i verden. Han kommer også til at vinde den her turnering mange flere gange. Det er fantastisk for tennis, at du gør det godt, sagde Zverev inden præmieoverrækkelsen ifølge AS.

Carlos Alcaraz fik under den rosende tale fra Zverev en smule mere farve i de i forvejen solbrændte kinder. Men ellers tager klodens sjettebedste med en ketsjer succesen ganske roligt.

Der er hverken brug for pral eller selvtillidsskabende citater for spanieren. Det mener den mangeårige tennisekspert Samantha Smith, der sammenligner Alcaraz med den aktuelle verdensetter.

- Som unge spillere havde Novak Djokovic og Andy Murray også den her selvtillid og tro på tingene uden at være arrogante. De vidste bare, hvor gode de var. Alcaraz er på samme måde, siger Samantha Smith til TV 2 SPORT i en stor analyse af Holger Rune og Carlos Alcaraz.

Handler det om nuet for nutidens tennistalenter, så gælder det i denne uge en mindre grusturnering. Men skuer vi bare lidt ind i fremtiden, så venter grussæsonens højdepunkt French Open om en uge.