Tennis

- Min krop er som en gammel maskine, siger Nadal

Australian Open-vinderen er tålmodig i sin tilbagevenden efter seks ugers pause. Øjnene er rettet på Paris.

Spanieren Rafael Nadal gjorde i forrige uge comeback efter næsten halvanden måneds skadespause. Det skete på hjemligt grus i Madrid, hvor han dog måtte se sig slået i kvartfinalen af sin 19-årige landsmand Carlos Alcaraz.

Nu skal den 21-foldige grand slam-vinder forsøge at genfinde topformen ved ATP-turneringen i Rom, som blev skudt i gang i weekenden.

Det er sidste chance for Nadal, inden det går løs om små to uger ved hans helt store mål i foråret, grand slam-turneringen French Open.

Og han ved, han er i kapløb med tiden. Den snart 36-årige stjerne kommer sig ikke længere så hurtigt efter længere pauser.

- Det var seks uger uden at røre en ketsjer og uden mulighed for at bevæge mig rigtigt. Min krop er som en gammel maskine. Det tager noget tid at tænde sådan en maskine igen, siger Nadal ifølge Reuters.

Lang pause

Det var problemer med ribbenene, som holdt Nadal ude i næsten halvanden måned, efter at han tabte finalen ved Indian Wells til Taylor Fritz.

Problemerne er væk, men kroppen mangler stadig det sidste for at have den mobilitet og styrke, Nadal har brug for i sit spil. Den håber han at finde i Rom.

- Det er ikke det samme som næsten 36-årig, som når man er 19 år. Slet ikke med alle de problemer, jeg har haft gennem karrieren, siger han.

- Man er nødt til at genopbygge selvtilliden i ens bevægelser. Så kan man begynde at føle tryghed i sit spil igen. Jeg tror på, jeg kan spille godt. Jeg har brug for tid, men måske kan dette blive en positiv uge.

Kongen af grus

Rafael Nadal er uden sammenligning den største grusspiller, verden har set. Hans 13 French Open-titler sætter en tyk streg under det.

Da han sidste år tabte semifinalen til Novak Djokovic, var det Nadals blot tredje nederlag i French Open, siden han debuterede - og triumferede - i turneringen tilbage i 2005.

En vanvittig statistik, som han håber at forbedre i år.

- Det er mit mål. Jeg havde ikke muligheden for at gå anderledes til denne grussæson, med det (skaden, red.) jeg skulle igennem. Jeg giver mig selv chancen, og så må vi se, hvad der sker, siger Nadal.