Tennis

Djokovics vilde milepæl sender et signal

Novak Djokovics sejr nummer 1000 blev lørdag en realitet.

'Jaja, det har jeg gjort 1000 gange.'

En hverdagsfloskel, man nemt falder til, når det drejer sig om at udføre noget banalt, der dog sjældent bakkes op af statistikken.

Lørdag sikrede Novak Djokovic, at han altid kan svare troværdigt, at han har vundet 1000 tenniskampe, da han slog norske Casper Ruud i ATP-semifinalen i Rom.

Sejren blev fejret på banen med en kage, udsmykket med cifrene, som den serbiske tennisspiller siden 2004 har brygget på, og det er en præstation, man ikke kan underkende, siger TV 2 Sports tennisredaktør, Henrik Jensen.

- Det er jo helt vildt, at han vandt sin første turneringssejr tilbage i 2004, og så har han siden bare været en af de allerbedste. Han er oppe på 371 uger som nummer et i verden, så det er en stor og mægtig milepæl, han har nået.

Håber på flere

Med lørdagens sejr bliver Novak Djokovic den blot femte til at indløse medlemsskab til 'Klub 1000', hvor også Rafael Nadal og Roger Federer holder til.

Efter kampen var Novak Djokovic ikke sen til at sende en hilsen til de mange, der har støttet ham gennem årenes løb.

- Tak for at være med mig på rejsen indtil nu! Jeg er velsignet og privilegeret at have nået denne milepæl, og jeg håber, at der vil komme mange flere sejre.

Sender et signal

Præstationen er også med til sætte gang i et år, der ikke har budt på mange triumfer for serberen, der fylder 35 år den 22. maj, siger Henrik Jensen.

- Der har været så meget ballade over, at han ikke forsvarede sin titel i Australian Open, fordi han ikke ville vaccineres mod corona. Han har heller ikke vundet en titel i år, så jeg tror, at den her ’triumf’, at nå 1000 sejre, betyder rigtig meget.

Udover at kunne fejre fødseldag den 22. maj, så er det også dagen, hvor Novak Djokovic begynder sit forsvar af titlen, som han for et år siden vandt ved at slå græske Stefanos Tsitsipas i finalen.

Milepælen kunne derfor ikke være timet meget bedre, siger Henrik Jensen.

- Den kommer også få uger inden han skal forsvare sin titel ved Roland Garros, så jeg tror han sender et signal til sig selv, sine kritikere og modstandere om, at han er super skarp og i topform, siger Henrik Jensen.