Tennis

Ekspert: - Rune skal have nogle sejre

Holger Rune skal tanke selvtillid ved ATP-turneringen i Lyon, hvor der venter fransk modstand i første runde.

Holger Rune har haft et fantastisk forår på favoritunderlaget grus, men nu er der bare to grusturneringer tilbage i danskerens kalenderen, inden favoritunderlaget for en stund skiftes ud med græs fra næste måned.

ATP-turneringen Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes i Lyon og så French Open.

Førstnævnte begynder søndag, når den 19-årige dansker møder franske Arthur Riederknech i første runde af turneringen, der ligger som opvarmning til den franske Grand Slam, hvortil Holger Rune gerne skal ankomme med mest mulig selvtillid pakket i ketcherbag’en.

- Jo bedre, du spiller op til, jo federe er det at gå ind til en Grand Slam-turnering, så det er klart, at han skal have nogle sejre, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.

- Det er en hård turnering. Det er optakt til French Open, og dem er der mange, der gerne vil spille og vinde, så de kan tage selvtillid med ind til French Open. Så hvis Holger Rune spiller godt her og får tre, fire måske fem kampe, så kommer han ind med det bedste udgangspunkt overhovedet.

Offensiv franskmand venter

Selvtillidsindsamlingen kan så passende begynde i første runde, hvor den 26-årige Arthur Riederknech altså venter.

Franskmanden rangerer som nummer 63 i verden, men selvom danskeren ligger 21 pladser længere oppe, gør det ikke nødvendigvis Holger Rune til klar favorit, mener eksperten.

- Han er måske en svag favorit med det, han har lavet på det seneste, hvor han har spillet godt og fået sin turneringssejr i en 250-turnering. Sådan en har hans modstander ikke. Men det er meget få pladser, der skiller dem, og det er meget, meget tæt. Riederknech er en farlig modstander på dagen.

- Han spiller offensivt, har en stor serv og bruger meget sit aggressive spil. Så det er vigtigt, at Holger Rune spiller solidt fra start og får god længde på boldene, ligesom han har haft de sidste mange turneringer. Så det skal han bare fortsætte med, ligesom han skal holde sit høje tempo.

De to spillere har mødt hinanden en enkelt gang tidligere. Det var sidste år i ATP-turneringen i Kitzbühel i Østrig. Dengang måtte Holger Rune se sig slået i en tæt tre-sætter (4-6,6-3,6-7).

- Ingen panik overhovedet

Siden da er der sket en del for Holger Rune, der for bare to uger siden tog sin første turneringssejr i ATP-regi, da han vandt finalen i München.

Han går dog ind til turneringen i Lyon ovenpå en ærgerlig oplevelse i Rom, hvor han ugen efter missede den store ATP 1000-turnering efter et nederlag i kvalifikationen.

Efterfølgende har hans mor og manager, Aneke Rune, oplyst over for TV 2 SPORT, at den 19-årige dansker havde ondt i akillessenerne i Rom.

Men Michael Tauson er ikke bekymret her to uger før årets anden Grand Slam.

- Han skal bare arbejde videre. Han havde jo styr på det i kvalifikationen til Rom. Trods smerterne i akillessenerne havde han kontrol over kampen, men lykkedes ikke med at lukke den. Han spiller stadig godt, så han skal bare følge den plan, han har lagt. Der er ingen panik overhovedet.

Holger Runes førsterundekamp ved ATP-turneringen i Lyon kan ses på TV 2 PLAY omkring klokken 17.