Tennis

Holger Rune skriver dansk tennishistorie

Holger Rune er rykket op som nummer 40 på verdensranglisten, og det er den bedste placering for en dansk herrespiller nogensinde.

Holger Rune er den bedste danske mandlige tennisspiller nogensinde.

I hvert fald hvis man konsulterer verdensranglisten. Her er Rune mandag rykket op som nummer 40. Det gør ham til den højest placeret dansker nogensinde på herrernes rangering over de bedste spillere.

Jeg tror, han står et rigtigt godt og solidt sted i bestræbelserne på at komme endnu højere op på ranglisten

Michael Tauson, tennisekspert på TV 2 SPORT

Tidligere havde Kenneth Carlsen rekorden. Han lå i en enkelt uge i juni 1993 på 41.-pladsen. Og det er bestemt ikke uden betydning for Rune at have overtaget den titel.

- Det føles vanvittigt godt. Det er en god milepæl at være den bedste mandlige, danske tennisspiller nogensinde.

- Det har ikke været et overordnet mål – jeg har kæmpe ambitioner med min karriere, hvor jeg gerne vil være nummer ét i verden, men det er fedt at kunne se på papiret, at jeg bliver bedre og bedre. Jeg er glad og stolt over det, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Holger Rune har indtaget 40.-pladsen ved at rykke to pladser op på listen fra nummer 42. Den 19-årige dansker er i disse dage i aktion i en ATP-turnering i Lyon. Her spillede han sig søndag videre ved at slå franske Arthur Rinderknech.

Onsdag skal Rune møde en anden franskmand, Adrian Mannarino, i anden runde.

I en drømmeposition til endnu bedre placering

40.-pladsen kan blot være begyndelsen for den unge dansker, som har gode kort på hånden til at klatre højere op på verdensranglisten.

Det pointerer TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson forud for den kommende Grand Slam-turnering French Open.

- Han er i en drømmeposition, for han har ikke særlig mange point at forsvare nu her, så det vil sige, at alle de point, han skraber til sig nu, kun er et plus. Derudover kan han spille alle de store turneringer, han vil, fordi han har en rangering som nummer 40.

- Så jeg tror, han står et rigtigt godt og solidt sted i bestræbelserne på at komme endnu højere op på ranglisten.

En god maj måned

Den danske tenniskomet sparkede 1. maj for alvor døren ind til den internationale tennistop, da han vandt sin første turnering på ATP Touren, det højeste niveau inden for herretennis.

Rune sejrede i BMW Open i München, efter at hans hollandske finalemodstander, Botic van de Zandschulp, måtte trække sig med en skade.

Det var den første danske sejr på ATP-Touren, siden Kenneth Carlsen vandt i amerikanske Memphis i 2005.

På kvindesiden har Caroline Wozniacki rekorden for den bedste danske placering nogensinde. Hun blev i oktober 2010 nummer et på verdensranglisten for første gang og var i alt rangeret som verdens bedste i 71 uger i løbet af karrieren.

Clara Tauson er lige nu den, der holder den danske fane højeste i kvindetennis. Hun er mandag rykket en enkelt plads op på verdensranglisten som nummer 43. Tausons bedste placering nogensinde er en 33.-plads.