Tennis

Rune mærker klar forandring efter historisk sejr

Den danske tennisspiller nyder godt af den nylige turneringssejr på flere måder.

Holger Rune skrev historie, da han i begyndelsen af maj blev den første danske herresinglespiller til at vinde en ATP-turnering siden 2005.

Men sejren har givet ham mere end en plads i historiebøgerne. Rune fortæller til TV 2 SPORT, at de øvrige spillere ser anderledes på ham nu.

- Jeg kan mærke på spillerne, at jeg har fået en del mere respekt omkring mig både på og uden for banen.

- Jeg får lidt mere gratis – lidt som når du ser Djokovic og Federer. Ikke, at jeg er i den liga endnu, men man kan godt mærke, at jeg har fået mere respekt, og det er jo fedt.

- Jeg vil gerne op og vinde den respekt. Det er en god følelse. Jeg har fået et lidt større navn på Touren, og det er en fed følelse, siger Holger Rune.

Den 19-årige dansker fortæller desuden, at sejren har givet ham et "kæmpe selvtillidsboost".

Atypisk modstander venter

På onsdag skal den danske tennisspiller igen i aktion. Her venter et møde med verdens nummer 73, Adrian Mannarino.

De to skal duellere om en plads i kvartfinalen ved ATP-turneringen i Lyon. Ifølge Holger venter der en fed kamp mod en speciel modstander.

- Det bliver en spændende kamp. Han spiller på sin helt egen måde – meget atypisk i forhold til mange andre. Han spiller meget fladt, hurtigt og er ikke særlig god taktisk. Det bliver en svær kamp, men jeg ved, hvordan jeg skal spille ham, siger Holger Rune.

Turneringen i Lyon fungerer som optakt til et af sæsonens helt store mål: French Open.