Tennis

Russisk stjerne har ikke opgivet Wimbledon

Daniil Medvedev drømmer stadig om at spille med ved Wimbledon, selv om russere og hviderussere er udelukkede.

Den russiske tennisstjerne Daniil Medvedev har ikke opgivet håbet om at deltage ved dette års Wimbledon, selv om arrangørerne har udelukket russiske og hviderussiske spillere fra turneringen.

Det siger han søndag forud for en turnering i den schweiziske by Genève.

- Jeg ved ikke, om beslutningen står 100 procent ved magt, og om det er et overstået kapitel (for mig, red.).

- Hvis jeg kan spille, så vil jeg være glad for at spille ved Wimbledon. Jeg elsker den turnering. Hvis jeg ikke kan spille, så vil jeg forsøge at deltage i andre turneringer og forberede mig godt til næste år, hvis jeg må spille med der, siger Medvedev.

- En vaskelig situation

Wimbledon-arrangørernes beslutning om at udelukke visse spillere på grund af Ruslands invasion af Ukraine er blevet mødt med fordømmelse fra flere sider.

Således har stjerner som Novak Djokovic, Rafael Nadal samt WTA og ATP, der er henholdsvis kvindernes og herrernes tennisorganisation, alle kritiseret afgørelsen.

I løbet af den seneste uge er det også blevet antydet, at WTA og ATP kan fratage Wimbledon dens ranglistepoint, hvilket reelt vil gøre turneringen til en opvisningsbegivenhed.

Selv siger Medvedev, han har accepteret, at det er ude af hans hænder.

- Jeg forsøger bare at følge med i, hvad der sker, for jeg skal ikke tage nogen beslutninger. Lige nu er det op til Wimbledon, ATP, og måske er den britiske regering også involveret.

- Det er en vanskelig situation, og lige som alle andre situationer i livet er det sådan, at hvis du spørger 100 forskellige spillere, så giver alle dig en forskellig mening, siger Medvedev, der ligger nummer to på herrernes verdensrangliste.

Russeren har brugt de seneste seks uger på at komme sig efter en brokoperation.