Tennis

Holger Rune spiller sig i kvartfinalen

Han måtte slide for det, men med 2-0 er Holger Rune sikkert videre til kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Lyon.

Med solid opbakning fra en lille gruppe tilskuere og stor flid på banen har Holger Rune spillet sig videre fra anden runde i Lyon.

Danmarks bedste tennisherre slog franske Adrian Mannarino 6-4, 6-3.

Dermed levede Holger Rune op til favoritværdigheden og sikrede sig adgang til kvartfinalen i i turneringen, der rangere som ATP 250 og fungerer som optakt til French Open.

- Det var en svær kamp. Jeg vidste, at forholdene var gode for ham, så jeg skulle fokusere på mit eget spil. Det gik godt, men han er dygtig, og det var hårdt, sagde Holger Rune lige efter kampen.

I kvartfinalen skal Holger Rune møde enten amerikanske Michael Mmoh eller franske Manuel Guinard. De mødes i anden runde senere onsdag.

Kæmpede hårdt

Undervejs i kampen blev Holger Rune ikke brudt en eneste gang.

Efter en lidt blandet start kontrollerede danskeren, der rangerer som nummer 40 i verden, kampen mod nummer 73 op ranglisten.

Faktisk virkede Runes største udfordring til at være hans fysik eller forholdene i Lyon. Flere gange så Rune ud til at være påvirket fysisk, og han prøvede blandt andet at strække lidt ud for at holde gang i benene undervejs. Men Rune formåede altså at vinde alligevel.

- Det er stærkt, for han humper lidt rundt her efter kampen. Men han bed det i sig, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Patrik Wozniacki.

Mannarino er venstrehåndet, og hans server gav danskeren problemer i begyndelsen af opgøret. Men da Rune først fangede franskmandens spillestil, var niveauforskellen tydelig.

Første brød Holger Rune til 3-2, og kort efter var han lige ved at bryde til 5-2. Franskmanden fik i stedet lidt bedre fat og pressede Holger Rune, inden danskeren dog lykkedes med at serve sættet hjem.

I andet sæt fulgtes de to ad til stillingen 2-2, men så skruede Holger Rune op for tempoet. I Mannarinos serv vandt danskeren partiet rent og bragte sig foran 3-2.

Derefter ventede et krævende parti. Franskmanden pressede Holger Rune, der begyndte at halte en smule rundt mellem duellerne, inden han efter et maratonparti bragte sig på 4-2.

Derfra fortsatte kampbilledet, indtil Holger Rune lukkede opgøret ved at udnytte sin første matchbold.