Tennis

- Det gik jo helt over gevind, siger Rune om modstanders opførsel

Holger Rune fik også nok af at høre på, at tilskuerne sang den franske nationalhymne gang på gang.

Der var slet ingen tvivl om, hvem publikum heppede på under torsdagens kvartfinale mellem Holger Rune og franske Manuel Guinard.

Guinard, der var på hjemmebane ved ATP 250-turneringen i Lyon, havde stort set hele stadion med sig, og det resulterede i uendelige klapsalver, fransk nationalsang og buhråb mod Holger Rune.

Den 19-årige dansker viste stor mental styrke og lod sig ikke påvirke alt for meget af situationen. Rune vandt kampen, og efter sejren sagde han i vinderinterviewet - hvor han igen blev mødt af buhråb - at han godt forstod opbakningen til franskmanden, men at han stadig forlangte respekt.

Guinard brugte konstant situationen til at opildne til mere opbakning fra lægterne, og den oplevelse var lidt uventet for Holger Rune. Det skriver han i en SMS til TV 2 SPORT.

- Hvis det havde været min første kamp mod en franskmand, havde jeg været ret kold. Men nu var det min tredje kamp mod en franskmand på deres hjemmebane, og så får man lige som også nok af at høre den franske nationalsang skrålet i alle sidebytter. Og det siger jeg med en smil, lyder det fra Holger Rune, der uddyber:

- Modsat de andre dage, hvor mine modspillere var ret cool omkring supporten, så kammede det jo lidt over for ham i dag. Han opildnede til mere, så det gik jo helt over gevind. Han er ikke så erfaren som de andre spillere, jeg har mødt her i Lyon, og det var jo klart ikke til hans fordel, for han tabte point i streg, hver gang han havde sat publikum i gang.

Rune er nu klar til semifinalen i Lyon efter at have besejret Arthur Rinderknech, Adrian Mannarino og Manuel Guinard. Alle tre med fransk pas.

Holger Rune var udfordret i sin kvartfinale i Lyon.

Modstander har aldrig oplevet sådan en stemning

Holger Rune har da også fuldstændig ret i, at Guinard ikke er særlig rutineret.

Den 26-årige franskmand, der spillede sig ind i turneringen i Lyon via kvalifikationen, havde blot en enkelt gang tidligere i karrieren været med i hoveturneringen på ATP Touren.

Det skete i Barcelona tidligere på året, og torsdag, hvor han fik stor støtte i hjemlandet, var da også en stor oplevelse for franskmanden.

- Jeg har aldrig oplevet sådan en stemning i min karriere. Det vil jeg gerne takke tilskuerne for, sagde Guinard umiddelbart efter kampen.

Også Holger Rune sagde ord umiddelbart efter sejren:

Holger Rune havde publikum på nakken, og efter sejren kom han med en opsang til publikum om respekt for spillerne. Video: Nicolai Dvinge

Holger Rune, der er nummer 40 på verdensranglisten, spiller semifinale fredag. Her venter Cameron Norrie, der er nummer 11 på verdensranglisten.

Se Runes semifinale fra Lyon direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fredag.