Tennis

Rune overvinder modstand på alle tænkelige måder

Tilskuerne i Lyon skabte en uforglemmelig atmosfære, da Holger Rune spillede sig videre til semifinalen.

Holger Rune havde et fantastisk publikum, en veloplagt modstander, kastevinde og tydelige smerter imod sig – men han vandt alligevel sin kvartfinale i Lyon.

Rune, der var så presset, at han endte med at serve med underhånden, slog Manuel Guinard i tre sæt og sikrede dermed adgang til semifinalen i ATP 250-turneringen.

  • 1. sæt: 3-6
  • 2. sæt: 6-3
  • 3. sæt: 6-4

På forhånd var Holger Rune udråbt som favorit, men undervejs i den meget specielle tenniskamp var de to spillere helt lige.

Franskmanden, der rangerer som nummer 158 i verden og deltager i turneringen som kvalifikationsspiller, var bedst i første sæt.

Derefter rejste Holger Rune sig i andet sæt, hvor det var lettere at se, at han rangerer 118 pladser over sin modstander.

Rune presser kvartfinalen ud i tre sæt.

Og så udviklede kampen sig til en oplevelse, Holger Rune formentlig vil huske i mange år.

Efterlyste respekt

Tilskuerne opførte sig meget atypisk med adskillige slagsange, hoppe-hoppe-stemning og bølge på tribunerne.

Guinard deltog så vidt muligt i festlighederne, mens Holger Rune udkæmpede en stædig kamp for at slå den tredje franskmand ud af turneringen. Undervejs måtte danskeren bede dommeren om at opfordre tilskuerne til at respektere begge spillere, og det blev ikke taget voldsomt godt imod.

På et tidspunkt blev danskeren behandlet for smerter i det ene ben, mens tilskuerne først sang den franske nationalsang og derefter igangsatte en bølge, som Runes modstander tog del i.

Holger Rune var udfordret i sin kvartfinale i Lyon.

Men Holger Rune overvandt modstanden på flere punkter. Til sidst var han så presset fysisk, at han havde svært ved at gå i mellem partierne.

Holger Rune måtte både tage et par underhåndsserver i brug og opgive at løbe efter flere bolde for at spare på kræfterne, men han formåede alligevel at vinde sine egne servepartier, og dermed vandt han kampen og nogle af tilskuernes hjerter.

De meget engagerede fans klappede i hvert fald anerkendende ned mod Rune efter interviewet på banen.

- Jeg forstår, at I gerne vil have franskmændene til at vinde, men jeg vil bare gerne have respekt for alle, sagde danskeren.

- Jeg havde det rigtig dårligt til sidst. Jeg kunne ikke stå rigtigt op. Jeg prøvede at finde løsninger, og det blev lidt bedre til sidst, tilføjede Rune om de mange smerter til sidst.

Holger Rune havde publikum på nakken, og efter sejren kom han med en opsang til publikum om respekt for spillerne. Video: Nicolai Dvinge

I semifinalen skal Holger Rune møde vinderen af kampen mellem Cameron Norrie og Sebastian Baez.