Tennis

Tauson trækker sig fra French Open

Tauson trækker sig fra French Open med en skade, mens Holger Rune har fået en svær modstander i første runde.

Clara Tauson kommer ikke til at stille op ved årets anden Grand Slam, French Open.

Den franske grusturnering bliver uden den 19-årige dansker, fordi hun stadig døjer med smerter i ryggen. Tauson var nemlig ikke i bowlen, da der torsdag aften blev trukket lod til Grand Slam-turneringen.

- Vi har som altid gjort alt for at blive kampklar, men det har vist sig umuligt at komme i en forsvarlig forfatning, så det var sådan set en nem beslutning til sidst.

- Det er selvfølgelig altid ærgerligt ikke at spille en planlagt turnering, skriver Søren Tauson, Claras far, i en SMS til TV 2 SPORT.

Clara Tauson spillede senest ved WTA-turneringen i Madrid den 29. april, og siden da har hun trukket sig fra turneringen i Rom. Hun trak sig også fra en turnering i Istanbul i april.

Tauson har de seneste uger været hjemme i Danmark for at få behandling, men det har tilsyneladende ikke hjulpet nok til, at tennistalentet er blevet klar til French Open den 22. maj.

Hun har de seneste uger også haft svært ved at træne fuldt ud, hvilket altså nu har mundet ud i, at hun trækker sig.

- Det er rigtig trist. Det var jo i den her turnering, at Clara Tauson fik sit store gennembrud i 2020, så det er jo en skam, at hun ikke bliver klar. Jeg tror, at hendes fokus lige nu er på at blive klar til græssæsonen, og så må vi jo bare ønske hende god bedring, lyder det fra TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

Tauson er lige nu tilmeldt to græsturneringer i Storbritannien i starten af juni. Om hun bliver klar til dem, er endnu uvist.

- Hun spiller ikke foreløbigt, og vi planlægger ikke med at vende tilbage på noget bestemt tidspunkt, skriver Søren Tauson videre.

Svær modstand til Holger Rune

Danmark bliver dog stadig repræsenteret ved French Open i næste uge.

19-årige Holger Rune stiller til start, og han har fået sig en svær modstander i første runde i form af Denis Shapovalov.

- Shapovalov er en svær modstander. Han er seedet nummer 12, og han har lige slået Rafael Nadal i Rom. Det er en meget stærk modstander, der er tidligere top-10-spiller, så det er uden tvivl en hård åbningskamp for Rune.

- Rune er dog ikke uden chancer, hvis han viser de samme takter som i München og lige nu i Lyon. Det er dog absolut et opgør, hvor Shapovalov er favorit, og hvor Rune kun kan overraske positivt, siger Henrik Jensen.

Skulle Rune besejre Shapovalov, er vejen til de sjove kampe faktisk ikke helt tosset for danskeren.

Rune kan nemlig først møde Novak Djokovic, Rafael Nadal eller Carlos Alcaraz i en eventuelt finale, da Rune er i den nederste halvdel, mens de tre superstjerner er i den øverste.

French Open spilles mellem den 22. maj og 5. juni.