Tennis

Hjælp til Holger Rune fløjet ind i nat

Holger Rune får brug for den perfekte behandling for at blive klar til fredagens semifinale i Lyon.

Det var i sig selv bemærkelsesværdigt, at 19-årige Holger Rune spillede sig i endnu en ATP-semifinale.

Det gjorde han torsdag eftermiddag ved 250-turneringen i Lyon, og det gjorde det kun endnu mere bemærkelsesværdigt, at det danske tennistalent vandt, selvom han knap nok kunne bevæge sig.

Rune havde store problemer med sin ene akillessene, mens han også havde gentagende kramper i kroppen i kampens tredje og afgørende sæt. Det tvang ham til at lave flere underhåndsserver, men alligevel vandt danskeren, og nu har han sat alt ind på at blive klar til fredagens semifinale.

- Jeg har ringet min behandler ind fra Italien. Han kommer i løbet af natten (mellem torsdag og fredag, red.). Og så skal jeg nok blive fuldkommen klar til den semifinale, skriver Rune i en SMS til TV 2 SPORT.

Efter kampen var Rune så ødelagt, at han knap nok kunne bevæge sig frem til nettet for at sige tak for kampen.

"Jeg kunne ikke stå op"

Da han havde fået behandling og var kommet sig, havde han dog overskud til at sætte et par ord på sejren:

- Jeg havde det helt tydeligt skidt i slutningen af kampen, og jeg kunne ikke stå ordentligt op. Jeg prøvede at finde løsninger for at se, om det ville blive bedre, og mod slutningen af kampen blev det faktisk lidt bedre.

- Jeg prøvede at holde min serv, og jeg vidste derinde, at jeg ville have det bedre i morgen (fredag, red.). Så det ville være godt, hvis jeg kæmpede mig igennem den her, sagde en træt Rune i vinderinterviewet.

Holger Rune havde publikum på nakken, og efter sejren kom han med en opsang til publikum om respekt for spillerne. Video: Nicolai Dvinge

I anden runde var Holger Rune også mærket rent fysisk. Flere gange måtte han tydeligt gøre en ekstra indsats for at holde sig i gang i den franske varme, da han besejrede Adrian Mannarino i to sæt. Her forklarede Rune-lejren, at vejrforholdene spillede ind:

- Der var ikke spor galt. Der var 33 grader, så det var en MEGET varm dag.

- Og han endte for langt bag baglinjen i nogle dueller. Det er ikke optimalt i varmen, fordi man løber dobbelt så meget deromme, lød det onsdag fra Aneke Rune, der er Holger Runes mor og manager.

Værre blev det så for Rune torsdag, hvor han undervejs i sejren modtog behandling for sine smerter:

Holger Rune var udfordret i sin kvartfinale i Lyon.

Rune vandt dog kampen i tre sæt, og derfor venter verdens nummer 11, Cameron Norrie, i semifinalen fredag.

Du kan se kampen på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.