Ekspert dybt imponeret over Rune: - Han kørte ham af banen

TV 2 SPORTs tennisekspert Patrik Wozniacki hylder Holger Rune efter danskerens sejr over Denis Shapovalov i French Open.

19-årige Holger Rune bliver ved med at imponere.

Tirsdag var ingen undtagelse, da den danske tennisstjerne på overlegen vis ekspederede verdens nummer 15, Denis Shapovalov, ud af Grand Slam-turneringen French Open.

Kampen var Holger Runes første i den prestigefyldte turnering på seniorniveau, men danskeren var i hopla og vandt kampen 3-0 i sæt. Det faktum begejstrer TV 2 SPORTs tennisekspert Patrik Wozniacki.

- Jeg er meget imponeret. Det er en vild præstation, Holger Rune leverer. Jeg var lidt nervøs for ham efter turneringen i Lyon, for han virkede fysisk udfordret der. Men det var på ingen måde tilfældet i dag. Han kørte ham af banen, siger Patrik Wozniacki og uddyber:

- Det tangerer hans største præstation nogensinde. Han viser, at han kan spille op mod verdens bedste, og det tegner godt. Turneringssejren i München rangerer selvfølgelig højt, men sejren i dag er helt oppe ved siden af.

Holger Rune 3-0 Denis Shapovalov

  • 1. sæt: 6-3
  • 2. sæt: 6-1
  • 3. sæt: 7-6 (7-4)

Er stor favorit i næste kamp

Holger Rune, der rangerer som nummer 40 i verden, skal møde Henri Laaksonen fra Schweiz i anden runde af turneringen.

Her vil danskeren, ifølge Patrik Wozniacki, være klar favorit mod verdensranglistens nummer 96.

- Jeg forventer, at Holger Rune kan slå ham. Godt nok går Henri Laaksonen lidt under radaren, men som Rune spillede i dag, vil han være favorit. Laaksonen er en slider uden de helt store våben, og det passer Holger Rune glimrende. Derfor har jeg ham også som klar favorit.

Selvom den danske tennisstjerne er favorit til kampen, fremhæver Patrik Wozniacki én udfordring, som Holger Rune skal have styr på, hvis eventyret i Roland Garros skal fortsætte.

- I dag kunne han spille relativt frit, men sådan vil det ikke være i næste runde. Der vil presset mere være lagt over på hans skuldre, og det kan give en mental udfordring. Vi har også set Rune kæmpe med sit temperament før, og det skal han have styr på.

Henri Laaksonen kæmpede sig tirsdag videre til anden runde efter en maratonkamp i fem sæt mod verdens nummer 43, Pedro Martinez fra Spanien.

Rune har to gange mødt Laaksonen, og begge gange er det blevet til dansk nederlag i to sæt. Dog er begge kampe blevet spillet indendørs hardcourt.

Torsdag kan danskeren så få din revanche, når gruset i Roland Garros danner ramme om deres tredje møde.