Tennis

Rune uddeler tæsk til verdens nummer 15

Holger Rune fik en forrygende start på årets anden Grand Slam-turnering, French Open.

Der var ikke mange nerver at spore hos Holger Rune, da han tirsdag debuterede i Grand Slam-turneringen French Open.

Og det var selvom verdens nummer 15, Denis Shapovalov, stod på den anden side af nettet. Den 19-årige danskers spil efterlod ofte - og særligt i de to første sæt - canadieren decideret chanceløs og vandt førsterundekampen 3-0.

Tirsdagens sejr er den første danske af slagsen ved herreturneringen i French Open i 15 år.

Holger Rune møder vinderen af kampen mellem Pedro Martinez og Henri Laaksonen i anden runde.

Holger Rune 3-0 Denis Shapovalov

  • 1. sæt: 6-3
  • 2. sæt: 6-1
  • 3. sæt: 7-6 (7-4)
  • Shapovalov er nummer 15 i verden
  • Rune er nummer 40

Kampens forløb

Af Ritzau

Uden at spille karrierens mest spektakulære tennis leverede Rune en fremragende præstation med konstant høj kvalitet og næsten uden udsving. Derved trak han humøret og troen ud af sin modstander.

Kun i slutningen af tredje sæt viste Rune en smule usikkerhed, da canadieren fik smag for et comeback i kampen. Men den 19-årige dansker holdt hovedet koldt og hev sejren hjem i sættets tiebreak.

Shapovalov kom faktisk godt fra start med et overbevisende serveparti, men der gik ikke længe, inden Rune havde fået momentum over på sin side.

Danskeren gik fokuseret til værks, leverede solide slag fra baglinjen og holdt sin fejlmængde nede på et minimalt plan.

På den måde spillede han sig hurtigt til breakbolde og udnyttede den første til at bringe sig foran 3-2.

Da Rune selv servede overbevisende, var kursen sat mod dansk sætsejr, og Shapovalovs attitude sagde det hele. Han var frustreret.

Pludselig stod det 2-0

Det udnyttede Rune til fulde ved at bryde endnu engang til 6-3, og Rune gav også sig selv en perfekt start på andet sæt ved at bryde til 2-0.

Shapovalov kom aldrig til fadet i sættet, som Rune helt suverænt sikrede sig med 6-1 efter at have vundet sit eget serveparti rent for tredje gang i træk.

I tredje sæt kom canadieren med fra start, men ved 3-3 spillede Rune sig til tre breakbolde, som dog alle blev afværget, og Shapovalov formåede at holde serv til 4-3.

Det var dog en stakket frist, for Rune kom også på 40-0 i modstanderens serv ved 4-4, og denne gang brød han rent til 5-4, da Shapovalov smashede i nettet.

Misbrugte matchbold

Rune spillede sig i sit næste serveparti til matchbold ved 40-30, men den formøblede han ved at slå uprovokeret i nettet.

Det gav Shapovalov blod på tanden. Han vandt de næste bolde og brød for første gang i kampen til 5-5.

Canadieren spillede sig også frem til sætbold i Runes serv ved 6-5, men denne eliminerede danskeren ved hjælp af en stopbold. Kort efter måtte de ty til tiebreak for at afgøre sættet.

Her spillede Rune sig ovenpå med et såkaldt mini-break, og det gav han ikke fra sig. Han servede sejren hjem på sin anden matchbold, da canadieren sendte bolden langt ud af banen.