Tennis

Holger Rune-nyt efter slem forskrækkelse

Holger Rune er ok, efter at han slog sin ankel i anden runde i French Open. Men trækker sig fra double-turneringen.

Artiklen er opdateret, efter Holger Rune har trukket sig fra doubleturneringen.

Holger Rune kan umiddelbart ånde lettet op, efter at han kom til skade i anden runde i French Open.

Undervejs i tredje sæt fik den 19-årige tennisspiller sig en forskrækkelse. Her faldt han i en presenning bag baglinjen og modtog behandling. Alligevel var han i stand til at fuldføre kampen.

Aneke Rune, der er mor og manager til Holger Rune, skriver i en sms til TV 2 SPORT, at danskeren klarer den, men tager sine forbehold. Han har nemlig trukket sig fra doubleturneringen.

- Vi vælger at lytte til lægerne, og heldigvis er det ikke en brutal hævelse som i Kina. Naturligvis betyder det noget for Holger at være helt klar til lørdag, skriver Aneke Rune.

- Han er ok. Den (anklen, red.) er hævet, men det er ikke brutalt. Holger synes, han spillede en bedre kamp end i første runde. Han er glad for sit niveau – spillemæssigt og mentalt.

TV 2 SPORTs tennisekspert Henrik Jensen undrer sig over, at presenningerne, der ligger klar til at dække gruset af, når det regner, skal være placeret så tæt på banen og spillerne.

- Man kan undre sig over, hvorfor de her skilte og presenningerne er så tæt på spillerne, fordi de er fire-fem meter bag baglinjen. Det er helt uhørt, at det kan ske i så stor en turnering, siger redaktøren.

Må vente med doubledebut

Holger Rune skulle have spillet double senere torsdag med sin portugisiske makker Francisco Cabral, hvilket ville være hans første doubleturnering i Grand Slam-sammenhæng.

Rune og Cabral skulle have mødt Jonny O'Mara og Jackson Withrow i første runde.

I tredje runde i singleturneringen venter franske Hugo Gaston. Den 21-årige franskmand er nummer 74 på verdensranglisten.