Tennis

Legende lovpriser Rune før kamp, hvor én ting bliver afgørende

Holger Rune møder torsdag Henri Laaksonen i anden runde af French Open. Her er danskeren, der vil være verdens bedste, godt stillet, siger eksperter.

Holger Rune har store planer for fremtiden.

Som juniorspiller var han verdens bedste, og det håber han også at kunne blive som seniorspiller. Og den danske stjerne er allerede kommet et pænt stykke af vejen.

For et år siden var han end ikke i top-300 i verden, mens han nu er placeret som nummer 40 på verdensranglisten. Tirsdag vandt den 19-årige dansker sin første kamp nogensinde i en Grand Slam-turnering, og mere vil have mere.

- Jeg har altid haft en stor tro på mig selv. Når man er i det, synes man, at det går meget langsomt. Men når man ser på det mere udefra, går det virkelig hurtigt, siger Holger Rune til Roland Garros og uddyber:

- Mit mål er hele tiden at forbedre mig, og jeg har høje målsætninger. Men det er også det, der motiverer mig hver dag. Det er min drøm at blive den bedste i verden, og der er stadigvæk lang vej. Men det er okay, for jeg er ikke tilfreds endnu.

Torsdag kan danskeren tage endnu et skridt mod at blive verdens bedste, når han møder Henri Laaksonen fra Schweiz i anden runde af Grand Slam-turneringen French Open.

Sejr over Shapovalov var perfekt

I første runde ekspederede danskeren på overlegen vis verdens nummer 15, Denis Shapovalov, ud, og det imponerer den tidligere svenske tennisstjerne Mats Wilander.

- Det er en kæmpe sejr for ham, at han slog Denis Shapovalov. Kampen var perfekt for ham, og det vil give ham så meget selvtillid. Han er helt klart en af de mest lovende ung spillere, vi har i sporten i dag.

- Holger Rune er en fantastisk tennisspiller. Han er 19 år gammel og en af de mest lovende spillere i verden, siger Mats Wilander til Eurosport.

Selvtillidsfyldte Holger Rune er også favorit mod useedede Henri Laaksonen, der er nummer nummer 96 på verdensranglisten.

Rune er stor favorit, men skal være opmærksom

Men selvom den danske tennisstjerne er favorit til kampen, fremhæver TV 2 SPORTs tennisekspert Patrik Wozniacki én udfordring, som Holger Rune skal have styr på, hvis eventyret i Roland Garros skal fortsætte.

- Mod Shapovalov kunne han spille relativt frit, men sådan vil det ikke være i næste runde. Der vil presset mere være lagt over på hans skuldre, og det kan give en mental udfordring. Vi har også set Rune kæmpe med sit temperament før, og det skal han have styr på.

Alligevel er Patrik Wozniacki overbevist om, at Holger Rune har gode kort på hånden mod Laaksonen.

- Jeg forventer, at Holger Rune kan slå ham. Godt nok går Henri Laaksonen lidt under radaren, men som Rune spillede i dag, vil han være favorit. Laaksonen er en slider uden de helt store våben, og det passer Holger Rune glimrende. Derfor har jeg ham også som klar favorit.

Rune har to gange mødt Laaksonen, og begge gange er det blevet til dansk nederlag i to sæt. Dog er begge kampe blevet spillet indendørs på hardcourt.

Torsdag kan danskeren få din revanche, når gruset i Roland Garros danner ramme om deres tredje møde. Kampen spilles klokken 11 og kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.